Antena 3 CNN Timp liber Alina Şerban, prima regizoare romă premiată internaţional

Alina Şerban, prima regizoare romă premiată internaţional

Actriţa Alina Şerban este prima regizoare romă de teatru şi film din România, distinsă cu o mulţime de premii la noi şi în străinătate. A fost reprezentanta României la Cannes în 2018, cu filmul "Singură la nunta mea".

Alina Şerban, prima regizoare romă premiată internaţional
de Iulia Gorgorin    |    21 Aug 2020   •   15:15

Cea mai recentă peliculă a sa tocmai a avut avanpremiera la TIFF.

"Gipsy Queen" este o coproducţie germano-austriacă în care Alina Şerban interpretează rolul unei mame singure de etnie romă.

O tânără care, pentru a-şi putea întreţine copiii, se apucă de box. Filmul punctează şi un record în istoria cinematografică: cea mai lungă scenă de box filmată dintr-o singură dublă.

Iată câteva secvenţe:

''Toate poveştile pe care încerc să le spun sunt importante pentru mine. Dacă nu aş crede în ele, nu aş face această muncă, pentru că sunt atâtea nu-uri în faţa mea şi atâtea motive să renunţ, aşa că, asta mă ghidează.

Faptul că în mintea mea, romantismul meu este că poate schimb ceva, poate aduc o mică schimbare în lume. Ce mă face fericită e că e lângă atâtea obstacole, e că prmesc mesaje de omul de rând din public, care îmi spune ''ceva m-a atins. Am simţit că s-a făcut pielea de găină.

Eu am vurt să aduc poveşti care şi mie mi-au lipsit'', a spus Alina Şerban despre proiectele sale de suflet.

×
Subiecte în articol: Alina Şerban Eroul Zilei regizoare
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close