Antena 3 CNN Timp liber Mihai Moldovan, unul dintre arhitecţii care fac cunoscută istoria Timişoarei

Mihai Moldovan, unul dintre arhitecţii care fac cunoscută istoria Timişoarei

Proiectul "Heritage of Timişoara" inițiat de Asociația "Prin Banat" s-a născut în 2017 din dorinţa unor tineri arhitecți de a face cunoscută istoria orașului pentru localnici şi pentru turişti. A devenit în timp o platformă online pe care sunt listate si documentate peste o mie de imobile istorice, însoțite de descrieri relevante, fotografii din prezent și imagini de epocă.

Mihai Moldovan, unul dintre arhitecţii care fac cunoscută istoria Timişoarei
de Iulia Gorgorin    |    28 Oct 2020   •   14:50

Astăzi este o importantă bază de date cu informaţii la zi privind starea de conservare a patrimoniului construit din Timișoara. Iar tururile ghidate, atelierele, picnicurile de arhitectură, și spectacolele stradale pe care echipa proiectului le realizează periodic la evenimentul HoT Week i-au convins pe timișoreni că au multe de descoperit în orașul lor și au și multe motive să-l iubească. 

Mihai Moldovan, unul dintre inițiatorii proiectului "Heritage of Timișoara" a fost invitat la rubrica Eroul Zilei.

''În 2017 a fost primul an  în care am intervenit în spațiul public, dar bazele proiectului au fost în 2015, atunci când colegii mei de la Asociația Prin Banat au pus primele rânduri ale proiectului.

Totul a pornit din dorința de a cunoaște poveștile caselor orașului și de a le transmite mai departe. Dorința noastră este de a reatașa emoțional oamenii, în primul rând locuitorii, cei care trăiesc zi de zi în clădirile istorice, dar nu le cunosc poveștile, nu le cunosc istoria și atunci necunoscându-le, nici nu au un grad ridicat de atașament.

Ce încercăm noi să facem, folosind și arta contemporană ca mijloc de dialog cu ei, să le reînsuflețim aceast atașament față de ele. Administrația Publică vine ca un al treilea pion important în acest dialog care se alătură demersului de a salva și de a promova patrimoniul timișorean'', a spus Mihai Moldovan, arhitect.

×
Subiecte în articol: Timisoara arhitecţi Eroul Zilei
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close