Antena 3 CNN Timp liber Cum arată primul muzeu destinat copiilor din ţară. Intrarea este gratuită până la sfârşitul anului

Cum arată primul muzeu destinat copiilor din ţară. Intrarea este gratuită până la sfârşitul anului

Proiect in premieră pentru Capitală. Primarul general Gabriela Firea a inaugurat primul muzeu destinat copiilor din ţară. Este un spaţiu destinat învăţării interactive şi joc pentru cei mici , iar investiţia pentru amenjare şi dotări a fost de 6 milioane de lei şi a fost finanţată de Primăria Generală a Capitalei.

Cum arată primul muzeu destinat copiilor din ţară. Intrarea este gratuită până la sfârşitul anului
de Iulia Gorgorin    |    25 Aug 2020   •   20:00

Amplasat chiar în centrul Bucureştiului, în zona bulevardului Decebal, Muzeul Copiilor îi întâmpină pe cei mici şi cei mari, deopotrivă, cu peste 100 de ateliere şi 25 de expoziţii tematice, din cele mai diverse domenii: ştiinţă, istorie, geografie, robotică, gastronomie, medicină şi chiar radio şi televiziune.

''Aici se poate învăţa privind, studiind, punând întrebări. Sunt mai multe domenii de învăţare, de educare reprezentate de Muzeul Copiilor, fie că este vorba despre ştiinţă, istorie, geografie'', a spus Gabriela Firea.

Noul muzeu îşi va deschide porţile începând de astăzi, iar vizitatorii se pot înscrie în prealabil pe platforma pmb.ro/proedus.

Intrarea este gratuită până la finalul anului, a anunţat primarul general Gabriela Firea.

''Valoarea investiţiei este de şase milioane de lei plus TVA. Veniţi cu mare încredere dragi copii şi mai mici şi mai mari. Aveţi o zonă dedicată pentru a învăţa să gătiţi şi să mâncaţi sănătos, un mini studio de televiziune, un studio de radio. De asemenea, o mini sală de operaţie, unde puteţi să învăţaţi corpul uman'', a adăugat Gabriela Firea.

Proiectul a fost realizat de Proedus, centrul de proiecte educaționale și sportive al Primăriei Muncipiului București, finanțat din subvenții de la bugetul local al Capitalei și fonduri proprii.

În contextul pandemiei, organizatorii spun că pot intra simultan în muzeu intre 100 şi 170 de persoane , astfel încât să fie respectate toate măsurile de distanţare socială şi protecţie împotriva coronavirusului.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close