Antena 3 CNN Timp liber Dar şi Har. Daniel Meze: "Noi tot timpul suntem între două planuri, planul afectiv şi cel raţional. Cel mai important e să fim prezenţi, trebuie să fim cu capul în nori, dar cu picioarele pe pământ"

Dar şi Har. Daniel Meze: "Noi tot timpul suntem între două planuri, planul afectiv şi cel raţional. Cel mai important e să fim prezenţi, trebuie să fim cu capul în nori, dar cu picioarele pe pământ"

Dar şi Har. Daniel Meze: "Noi tot timpul suntem între două planuri, planul afectiv şi cel raţional. Cel mai important e să fim prezenţi, trebuie să fim cu capul în nori, dar cu picioarele pe pământ"
26 Oct 2019   •   00:13

Daniel Meze, jurnalist şi specialist în kabala, a vorbit la "Dar şi Har" despre importanţa de a reuşi să găsim un echilibru între latura raţională şi cea emoţională atunci când avem de luat o decizie. 

"Noi tot timpul suntem între două planuri, planul afectiv şi cel raţional, minte şi inimă. Tot timpul trebuie să împăcăm aceste două planuri. Putem spune că noi ne construim între cer şi pământ, adică avem tot timpul două planuri pe care jonglăm şi e bine să tragem linia pe mijloc dintre ele. Tot timpul avem o aspiraţie către ceva, avem o dorinţă, aceasta e inima. Aceasta e calitatea feminină din noi, fie că suntem bărbaţi sau femei. Şi după ce avem această dorinţă, care este prima, avem raţiunea care vine să analizeze. Cum pot eu să umplu această dorinţă, chemare, această voinţă din interiorul meu care mă cheamă spre ceva. 

Cum pot să am o viaţă mai fericită în relaţiile cu cei din jurul meu. Pentru că calitate vieţii mele e dată de calitatea relaţiilor pe care le am cu cei din jurul meu . Eu, cu inima mea, vreau să iubesc persoanele din jur, dar raţiunea îmi spune vezi că nu face bine ce face colegul la job, vezi că şeful nu te suportă, vezi că soţia nu te iubeşte cum ai vrea tu şi poate, de multe ori, mintea intră în contradicţie cu inima. Inima ar vrea să avem relaţii de iubire, de dragoste şi de multe ori raţiunea vine cu gânduri care demolează tot. 

Cel mai important e să fim prezenţi pentru că, din punctul meu de vedere, foarte mulţi oameni merg pe pilot automat, nu sunt conştienţi de ei şi de viaţa lor. Evenimentele din viaţa lor, persoanele din jurul lor acţionează ca nişte aţe de păpuşi. E important să fim conştienţi de sentimentele noastre, de ce dorinţe avem în interior, dar să fim conştienţi şi de creierul nostru şi ce analiză raţională face el raportat la dorinţele noastre. Şi atunci, fiind prezenţi, având această trăire conştientă, nu pe pilot automat, încercăm să discernem între cele două planuri şi să luăm decizii care să le împace pe amândouă. Nu trebuie să fim nici prea mult nici cu inima, nici cu raţiunea. Cu alte cuvinte, trebuie să fim cu capul în nori, dar cu picioarele pe pământ". 

×
Subiecte în articol: Dar și har
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close