Antena 3 CNN Timp liber Işlerul, desertul care a devenit vedetă la Braşov. Oana Coantă, despre cum a readus la viaţă celebra prăjitură

Işlerul, desertul care a devenit vedetă la Braşov. Oana Coantă, despre cum a readus la viaţă celebra prăjitură

Breasla Cârciumarilor Braşoveni a readus în meniurile de astăzi cel mai bun desert de pe vremuri, celebru în zona Braşovului, işlerul. Mai exact, doi biscuiţi din aluat cu nucă şi cu unt lipiţi cu cremă bună şi acoperiţi cu glazură de ciocolată.

Işlerul, desertul care a devenit vedetă la Braşov. Oana Coantă, despre cum a readus la viaţă celebra prăjitură
Sursa foto: Oana Coantă/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    20 Aug 2020   •   13:15

Işlerul este un desert complex, cu o textură fină care a cucerit generaţii. Brealsa Cârciumarilor l-a ales ca simbol care să îi unească pe proprietarii de restaurante din zonă, iar până acum, 15 localuri s-au alăturat demeruslui şi se întrec în reţete personalizate de işler.

Oana Coantă, administator la Bistro de l'Arte şi preşedintele Breslei Cârciumarilor Braşoveni, a povestit la rubirca Eroul Zilei de la Antena 3, cum a reuşit să realizeze desertul de care braşovenii s-au bucurat în copilărie.

''Ne-am gândit la acest desert de două luni. L-am tot întors pe toate părţile pentru că sunt destul de multe variante pe care le aveam şi în final am rămas la işler, pentru că de fapt este desetul de care îşi amintesc aproape numai braşovenii.

Se face foarte puţin în restul Ardealului şi noi toţi avem memoria celor trei-patru cofetari bătrâni care făceau înainte de anii '90 işlerul şi îl vindeau pe geamul casei, în cofetăriile din centrul oraşului.

Şi atunci, pentru că el e uşor de adaptat, poate fi făcut destul de simplu, chiar dacă nu ai destule dotări tehnice în bucătărie. Ne-am gândit că e şi bun, cu ciocolată. Ce poate fi mai dorit, decât un biscuite cu ciocolată care îţi aduce aminte de copilărie. L-am scos la lumină, l-am scuturat de praf!'', a spus Oana Coantă, proprietar restaurant.

×
Subiecte în articol: isler oana coanta Eroul Zilei
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close