Antena 3 CNN Timp liber Licitaţie caritabilă pentru militarii răniţi ai României. Obiecte donate de artiști, politicieni, jurnaliști și sportivi de top

Licitaţie caritabilă pentru militarii răniţi ai României. Obiecte donate de artiști, politicieni, jurnaliști și sportivi de top

Veteranii armatei române ne cheamă alături de ei. Mai multe obiecte donate de jurnaliști, artiști, sportivi și oameni politici, vor fi licitate pe data de 11 noiembrie, la casa de licitație Artmark, în cadrul evenimentului caritabil ''Pentru cei rămași''. Cu banii strânşi se va continua construirea primului pavilion al centrului de recuperare şi refacere pentru militarii rănţi în teatrele de operaţiuni de la Târgovişte. La nivel naţional, ţara noastră are sute de militari răniţi şi peste 18.000 cu traume psihice. Evenimentul se află la cea de-a doua ediţie, iar Antena 3 este partener oficial.

Licitaţie caritabilă pentru militarii răniţi ai României. Obiecte donate de artiști, politicieni, jurnaliști și sportivi de top
de Iulia Gorgorin    |    09 Noi 2020   •   11:00

Un set unicat de cești de porțelan executat special pentru Casa Regală și dăruit de Custodele Coroanei, Principesa Margareta.

Racheta cu care Horia Tecău a jucat o parte din meciuri, sau o Biblie veche de sute de ani, dăruită de fostul secretar de stat în MApN, Otilia Sava, sunt doar o parte din piesele etalate în cadrul evenimentului. 

''Ideea de a crea un centru de recuperare medicală, de recreație, de grijă față de acești oameni și față de familiile lor, inclusiv față de familiile celor care nu s-au mai întors în viață din această misiune militară, este o idee generoasă care ar trebui să fie fie sprijinită de fiecare dintre noi'', spune Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Artişti, jurnalişti şi politicieni s-au alăturat evenimentului.

''Pentru licitaţia din data de 11 noimebrie donez un obiect personal, iată, îl port acum, un halat din mătase marca Bali, practic, din locul unde am fost izolată de la începutul pandemiei pentru aproate cinci luni'', a spus Lora.

Cu banii obţinuţi în urma licitaţiei, asociaţia îşi propune să  finalizeze primul pavilion al centrului de recuperare, refacere şi reablilitare al veteranilor cu dizabilităţi din teatrele de operaţii din Târgovişte. Militarii vor beneficia aici de tratamente cu aparatură de ultimă generaţie şi personal calificat.

De tratamentele la standarde europene vor beneficia şi militarii străini, dar şi populaţia din Târgovişte.

Licitaţia, organizată de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, va avea loc miercuri, pe 11 noiembrie la ora 19:30, la casa de licitaţii Artmark, iar obiectele scoase la licitiaţie pot fi văzute în galeriile Artmark, dar şi online.

Antena 3 este partener oficial al evenimentului.

×
Subiecte în articol: licitatie Artmark militari
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close