Antena 3 CNN Timp liber Turism Locul de poveste care îți taie răsuflarea! Destinația turistică unde mii de români au petrecut Paștele

Locul de poveste care îți taie răsuflarea! Destinația turistică unde mii de români au petrecut Paștele

Destinația turistică de poveste merită vizitată de cei care își doresc să petreacă o minivacanță de neuitat, departe de agitația urbană. Este vorba despre zona Rimetea Colțești din județul Alba. Peisajele superbe, iar casele albe cu ferestre verzi specifice zonei, îți dau impresia că te afli într-o poveste. Fascinați de frumusețea locurilor, mii de turiști au mers acolo să petreacă sărbătorile, iar pensiunile au fost pline.

Locul de poveste care îți taie răsuflarea! Destinația turistică unde mii de români au petrecut Paștele
de Georgiana Adam    |    03 Mai 2021   •   18:42

Satul Rimetea (Râmetea) se află în munţii Trascăului şi este străjuit de masivul Piatra Secuiului. Frumuseţea zonei îţi taie răsuflarea, aşa că nu e de mirare, că turiştii au ales să îşi petreacă aici Paştele. 

Satul Rimetea, o destinaţie preferată de mii de turişti

"Am pregătit 3 noţi şi 4 zile cu cazare şi demipensiune, am pregătit, desigur şi biciclete de care să se bucure, pentru a putea face o plimbare până în satul Rimetea, sau chiar o drumeţie pe Piatra Secuiului", a spus Cristian Găvan, manager pensiune.

Românii care au ales să vină în această zonă pentru a petrecere Sfintele Sărbători Pascale, spun că au fost foarte impresionaţi de aceste locuri, în primul rând de curăţenie.

Rimetea se află la 58 de kilometri de Cluj-Napoca 

Conacul este amenajat într-un mod aparte, iar mobilierul este pictat de artiştii populari ai zonei, iar gazdele au avut grijă ca oaspeţii să se delecteze cu toate bunătăţile specifice locului.

"Este un restaurant cu o priveliște minunată. De aici văd Piatra Secuiului şi nu pot decât să recomand tuturor", spune o turistă mulţumită de alegerea făcută.

Oficial, de 1 Mai, în Rimetea se dă startul sezonului de vară. 

×
Subiecte în articol: Rimetea romani Paste
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close