Antena 3 CNN Timp liber Regizorul Octavian Iacob pregăteşte un film care tratează o temă grea: depresia

Regizorul Octavian Iacob pregăteşte un film care tratează o temă grea: depresia

Regizorul Octavian Iacob pregăteste un film care tratează o temă grea: depresia. Aproape 300 de milioane de oameni suferă de depresie la nivel mondial, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sănătătii. 5% dintre români se luptă cu această boală, dar specialiştii cred ca numărul persoanelor nediagnosticate ar fi de fapt mult mai mare. Pelicula "O secundă" vorbeşte despre cat de vulnerabili suntem în faţa acestei boli şi despre cum o putem depăsi.

Regizorul Octavian Iacob pregăteşte un film care tratează o temă grea: depresia
de Iulia Gorgorin    |    18 Aug 2020   •   14:35

Regizorul Octavian Iacob a ales deja distributia, iar printre actori sunt nume importante ale filmului românesc si tineri aflati la debut. Iată teaserul filmului.

''Ideea pentru acest film a venit prin prisma celor întâmplate în viaţa mea. Bineînţeles, dacă nu treci printr-o astfel de experienţă, nu poţi să înţelegi în adevăratul sens.

Cel mai mult ştim că în secolul în care trăim prescrierea de anti-depresive a crescut exponenţial şi 5% dintre români suferă de această problemă, iar la nivel mondial, unul din cinci oameni experiementează cel puţin o dată depresia în viaţă.

Am considerat că este un subiect care ne afectează pe toţi şi aşa ne-am alăturat partenerilor noştri de la depreHUB, primul hub de telverde din România antidepresie, oameni devotaţi, specialişti care se luptă zilnic la telefon în a ajuta oamenii din jurul lor, ceea ce este un lucru onorabil.

Acelaşi lucru încerc să fac şi eu, pentru că filmul o unealtă în rândul celorlalţi ca să înţelegă exact cum este o persoană care suferă de această problemă. Depresia din păcate este parşivă şi ne minte şi ne face să vedem distorsionat viaţa'', a spus Octavian Iacob.

Maia Morgenstern, Monica Davidescu, Octavian Iacob, Bianca Tofan, Dan Vaida, Vladislava Bria, Mihai Patrascu, Robert Ionescu sunt doar câţiva dintre actorii care vor apărea în filmul regizat de Octavian.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei octavian iacob o secunda
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close