Antena 3 CNN Timp liber Turism Veste bună pentru turişti! Localitatea unde s-a deschis un ştrand cu apă termală şi argilă albastră

Veste bună pentru turişti! Localitatea unde s-a deschis un ştrand cu apă termală şi argilă albastră

Veşti foarte bune pentru turişti! În Mureş, la Roteni, s-a deschis o bază de tratament unică, un ştand cu piscine interioare şi exterioare, cu apă termală şi argilă albastră. Locaţia este administrată chiar de Primărie.

Veste bună pentru turişti! Localitatea unde s-a deschis un ştrand cu apă termală şi argilă albastră
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2020   •   16:40

Ideea ştrandului s-a conturat după ce în timpul unor lucrări, muncitorii au găsit în pânza freatică argilă albastră, recunoscută pentru calităţile sale terapeutice.

Proprietăţile argilei albastre: întărirea sistemului imunitar şi tratamentul mai multor afecţiuni dermatologice, dar şi ale sistemului osos

Proiectul şi construcţia complexului de wellness din Roteni a durat patru ani şi au fost realizate integral din fonduri locale

''E un ştrand cu mai multe piscine, atât interioare cât şi exterioare. Conţine argilă albastră'', spune Osváth Csaba, primarul comunei Acățari.

Localnicii şi nu doar ei, abia aşteptau să vină să se relaxeze în apa termală, atât de benefică pentru organism. În plus, au scăpat de caniculă.

O zi la ştandul din Roteni costă 45 de lei pentru adulţi, iar pentru copiii până în 15 ani, tariful este de 37 de lei, în timp ce pensionarii, dar şi localnicii beneficiază de reduceri.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close