Antena 3 CNN Timp liber Vlad Eftenie, fotograful care surprinde România în cele mai frumoase imagini

Vlad Eftenie, fotograful care surprinde România în cele mai frumoase imagini

Vlad Efenie, unul dintre cei mai apreciaţi fotografi români ne-a delectat în această perioadă cu imagini minunate surprinse în România.

Vlad Eftenie, fotograful care surprinde România în cele mai frumoase imagini
Sursa foto: Vlad Eftenie/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    17 Aug 2020   •   17:20

În săptămânile în care nu am putut călători sau nu am ieşit din casă, Vlad Eftenie a adus pe reţelele de socializare peisaje de o frumuseţe revigorantă.

Bucureştiul, aşa cum nu l-am mai văzut, plajele de la Marea Neagră sau valurile mării văzute de sus.

''Trebuie să spun un secret al unei bune organizări şi management al imaginarilor care stă în spatele gestului fotografic. Trebuie să îţi cunoşti foarte bine munca pentru a putea să îi gestionezi modul în care o afişezi, în care o prezinţi. Recunosc că a trebuit să rămân în casă cu strângere de inimă, asfel încât rapiţa a fost de fapt din anii trecuţi, macii. Până şi valurile până la urmă pot fi regăsite într-un laitmotiv comun al unei mişcări onduitoare ale mării. Mi-am propus să scot câteva imagini încă nepostate.

Drept să spun, produc sute de mii de imagini pe an, din care postez doar 2%.

În principiu e vorba de feeling.  E un sentiment, e o intuiţie. Mă bazez foarte mult pe intuiţie în activitatea mea.

Bazat pe intuiţie şi pe emoţie, mă conectez cu emoţia celorlalţi. Am un filru pentru emoţii pozitive. Nu pot face nimic care să contrazică ideea de a-ţi fi bine, de a fi în armonie, de a căuta o viaţă sănătoasă emoţională şi atunci caut împrejurul meu aceste elemente şi automat, privitorii de pe reţelele de socializare simt asta la rândul lor, tot intuitiv (...)

Deşi sunt conservator în esenţa mea, sunt extrem de ataşat de nevoia de a fi conectat la noutate. Absorb noutatea, astfel încât telefoanele mobile de vreo patru-cinci ai au început să fie extrem de dezvoltate şi chiar să fie un pic mai interesante ca abordare tehnologică decât vechile aparate foto'', a spus Vlad Eftenie.

 

×
Subiecte în articol: vlad eftenie fotograf Eroul Zilei
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close