Antena 3 CNN Timp liber Navigarea pe internet poate fi extrem de periculoasă! Peste 2500 de copii din România au căzut pradă pedofililor din mediul online

Navigarea pe internet poate fi extrem de periculoasă! Peste 2500 de copii din România au căzut pradă pedofililor din mediul online

Petrecerea timpului pe internet poate deveni periculoasă pentru minori. Ei sunt principala ţintă şi cedează uşor în faţa celor care le devin cei mai buni prieteni, ca apoi să fie şantajaţi şi chiar ameninţaţi. De la începutul anului şi până acum au fost semnalate peste 2500 de cazuri, în care minorii au căzut prada abuzurilor pedofililor. Specialiştii spun că tinerii lăsaţi nesupravegheaţi mai mult timp pe internet se pot alege cu depresie, anxietate şi pot ajunge chiar şi la gesturi extreme.

Navigarea pe internet poate fi extrem de periculoasă! Peste 2500 de copii din România au căzut pradă pedofililor din mediul online
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    05 Sep 2020   •   16:05

Intimidarea, mesajele cu conţinut jignitor, zvonurile şi şantajul sunt cele mai frecvente forme de abuz întâlnite în mediul online. Cele mai grave sunt însă cele venite din partea celor care se dau cei mai buni prieteni, dar de fapt sunt pedofili.

''Acesta este un fenomen al prădătorilor sexuali care se ascund pe reţelele de socializare, în spatele unor conturi false. Vorbim despre o aplecare către a rezolva problemele unui copil, insistenţa cu care el îşi arată disponibilitatea pentru a rezolva acele probleme'', spune Cătălina Surcel, director executiv Telefonul Copilului.

De teamă, minorii nu discută cu părinţii şi nici nu cer ajutor specialiştilor.

De la începutul anului şi până acum au fost reclamate peste 2500 de cazuri de abuzuri în mediul online. Părinţii dar şi profesorii cer ajutor celor din Ministerul de Interne, dar şi celor care îi pot apăra pe copii de eventualele abuzuri.

Asociaţia Telefonul Copilului a înregistrat în primele şase luni ale anului un număr de aproxmativ 2500 de cazuri de abuzuri raportate la numărul 116 111 sau prin aplicația Happygraff, cu 15,1% mai multe sesizări comparativ cu anul 2019.

Printre formele abuzurilor sesizate se regăsesc: mesaje denigratoare, intimidare prin răspândirea de zvonuri, informaţii false şi bârfe, şantaj privind utilizarea unor imagini cu victimele aflate în situaţii neadecvate sau distribuirea de pagini online cu conţinut neadecvat minorilor.

×
Subiecte în articol: pedofili internet online
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close