Antena 3 CNN Vedere de la ţară Vedere de la ţară. Ceru Băcăinţi, capitala nedeclarată a ţării de piatră

Vedere de la ţară. Ceru Băcăinţi, capitala nedeclarată a ţării de piatră

Vedere de la ţară. Ceru Băcăinţi, capitala nedeclarată a ţării de piatră
29 Iul 2015   •   11:46

În Alba, la doar 40 de kilometri de reşedinţa judeţului, la poalele şi pe culmile unor munţi de granit, se risipeşte o aşezare cu o denumire cu nume desprins parcă dintr-o limbă dispărută: Ceru Băcăinţi.

O comună cu nici 300 de suflete, o capitală nedeclarată a ţării de piatră. Aici totul este de piatră: malurile şi munţii, gardurile şi casele. E brandul local.

Casele sunt construite exclusiv din bucăţi de cremene, ca în străvechile aşezări bretone, şi nu din bolovani de râu, aşa cum se mai fac astăzi temeliile caselor.



I-a fost ridicată şi Domnului o casă frumoasă, făurită tot din inimă de munte. Păcat că cineva s-a gândit că mândra biserică ar fi mai arătoasă cu un strat gros de tencuială peste muchiile pietrelor.

În fiecare ediţie Secvenţial, duminica, de la ora 17.00, veti păşi în satele unicat, aşezări ce au o poveste inegalabilă. Peste 20 de expediţii la care trebuie să fii parte pentru a putea descoperi satul care te înmărmureşte, satul care "îmberzeşte" an de an, satul morilor de apă ori cel al treptelor spre cer, cătune medievale secrete sau sate care întrec oraşele.

"Vedere de la ţară", cel mai nou proiect de anvergură lansat de echipa emisiunii Secvenţial.

×
Subiecte în articol: vedere de la tara Secvential
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close