Antena 3 CNN Coronavirus Lecția medicilor din Wuhan. Care sunt adevăratele cauze care favorizează mortalitatea

Lecția medicilor din Wuhan. Care sunt adevăratele cauze care favorizează mortalitatea

Pe măsură ce epidemia de coronavirus se răspândește tot mai mult pe glob, specialiștii apelează din ce în ce mai mult la descoperirile medicilor chinezi, primii care au avut de a face cu virusul, pentru a înțelege mai bine boala.

Încă din luna ianuarie, medicii chinezi din Wuhan, locul de izbucnire și epicentrul focarului, studiază noul coronavirus COVID 19. Acesta are, în general, o simptomatologie ușoară, însă în unele cazuri poate deveni mortal. Aceștia au apărut pentru prima dată miercuri în fața reporterilor de la Beijing, unde au prezentat câteva din descoperirile lor și au dat sfaturi cu privire la prevenția și gestionarea virusului. 

Potrivit acestora, se pare că noul virus are o perioadă de incubație mai lungă decât s-ar fi crezut, perioadă în care pacientul infectat este extrem de contagios. Autoritățile din Hubei au raportat pe data de 22 februarie că un bărbat în vârstă de 70 de ani, confirmat pozitiv, a prezentat simptome abia la 27 de zile după infectare. 

”La unii pacienți, debutul bolii a fost foarte lent, cu o ușoară stare febrilă, înainte ca starea generală să se altereze brusc”, a declarat Li Haichao, director adjunct al departamentului respirator al Spitalului Universității Peking. 

Pe de altă parte, nu există dovezi care să ateste că pacienții care au fost testați pozitiv a doua oară după însănătoșire, mai pot transmite boala persoanelor sănătoase, a declarat Du, director al secției de Terapie Intensivă la Peking Union Medical College Hospital.

Afirmația vine în urma informației care a umplut primele pagini ale ziarelor chineze, potrivit căreia un pacient a murit la doar 5 zile după de fusese declarat vindecat de coronavirus. 

În ceea ce privește mortalitatea, medicii susțin că aceasta predomină în rândul persoanelor vârstnice sau cu afecțiuni existente. Mortalitatea în rândul persoanelor tinere nu a putut fi explicată până în acest moment. 

Hipertensiunea arterială, diabetul, administrarea îndelungată a medicamentelor imunosupresoare ce conțin corticosteroizi și întârzierea în administrarea ventilației mecanice au reprezentat factori majori în cazurile de deces de până acum. 

Ce au învățat specialiștii până în prezent?

Potrivit lui Du, dacă ar fi să o ia de la capăt, ar forța autoritățile medicale să lucreze împreună în spitale desemnate pentru a găsi cele mai bune tehnici de tratare.  De asemenea, acesta a declarat că ar fi mult mai prompt în ceea ce privește ventilația mecanică invazivă la pacienții care prezintă deteriorări ale aparatului respirator sau niveluri mici ale oxigenului în sânge, scrie bangkokpost.com.

”Țările ar trebui să știe din timp cum vor face față fiecărui pacient care se prezintă cu febră, să detecteze cazurile suspecte și să izoleze urgent cazurile confirmate”, a declarat acesta. 

Du a confirmat o scădere a cazurilor de coronavirus din Hubei, însă nu se poate exclude un alt vârf al epidemiei. 

Subiecte în articol: medici wuhan coronavirus mortalitate
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"