Antena 3 CNN Coronavirus Kovesi o investighează pe Ursula von der Leyen pentru achiziția de vaccinuri anti-COVID | Procurorii europeni au preluat ancheta

Kovesi o investighează pe Ursula von der Leyen pentru achiziția de vaccinuri anti-COVID | Procurorii europeni au preluat ancheta

Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi, investighează negocierile pentru achiziția de vaccinuri anti-COVID dintre șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful Pfizer.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Apr 2024   •   16:52

Anchetatorii de la Parchetul European (EPPO) au preluat în ultimele luni de la procurorii belgieni ancheta care o investighează pe von der Leyen în legătură cu "interferența în funcții publice, distrugerea de SMS-uri, corupție și conflict de interese", potrivit unor documente legale consultate de POLITICO și de un purtător de cuvânt al parchetului din Liège.

În timp ce procurorii EPPO investighează presupuse infracțiuni, nimeni nu a fost încă acuzat în legătură cu acest caz.

Parchetul European ar putea confisca inclusiv telefoane din birourile Comisiei Europene, pentru a cerceta eventuale infracțiuni penale cu negocierile pentru vaccinurile în valoare de peste 20 de miliarde de euro. 

Achiziţia de vaccinuri anti-covid, investigată de procurorii lui Kovesi

Într-un răspuns la o întrebare directă adresată de Politico cu privire la mesajele text lipsă, von der Leyen a spus: "Tot ceea ce este necesar în această privință a fost spus și schimbat. Și vom aștepta rezultatele".

Ancheta a fost deschisă inițial de autoritățile judiciare belgiene din orașul Liège la începutul anului 2023, după o plângere penală depusă de lobbyistul local Frédéric Baldan. 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close