NASA a anunțat că un asteroid foarte mare va trece sâmbătă la o distanţă mică faţă de Pământ. Acesta va putea fi urmărit prin binocluri, telescoape mici și live online în întreaga lume.
Organizația Mondială a Sănătății consideră că rezistența la antibiotice a devenit o amenințare globală semnificativă. În timp ce utilizarea excesivă a medicamentelor în spitale și ferme a cauzat probleme semnificative, o specie de bacterii descoperită în adâncul pământului și-a dezvoltat propria rezistență.
Un schelet uman vechi de peste 3.000 de ani a fost găsit în urma unor săpături arheologice în județul Botoșani. Acesta a fost transferat la Iași pentru a fi analizat de specialiști.
Un asteroid care se deplasează uimitor de rapid va trece, săptămâna aceasta, pe lângă planeta noastră. Datele NASA au confirmat că va ocupa locul patru în topul rocilor care s-au aflat foarte aproape de Pământ.
Mitul tinereții fără bătrânețe ar putea deveni, în curând, o realitate. Cercetătorii americani au reușit să inverseze procesul de îmbătrânire la șoareci, iar exemplarele bătrâne și oarbe și-au recăpătat, astfel, vederea.
Oamenii de ştiinţă din California au descoperit o nouă metodă care poate fi utilizată pentru îngheţarea anumitor lucruri, fiind mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător.
"55 Cancri e" este cunoscută ca fiind "Planeta infernului". O nouă cercetare dezvăluie detalii inedite despre planeta care circulă pe o stea îndepărtată și are un ocean de lavă gigantic.
Roverul Perseverance a reușit să înregistreze sunetul unui uriaș vârtej de praf pe planeta Marte, o premieră care îi va ajuta pe specialiști să înțeleagă mai bine clima de pe Planeta Roșie.
Analiza unei bucăți uriașe de rocă spațială care a căzut pe Pământ, în Somalia, a scos la iveală două minerale care nu au mai fost văzute până acum în natură.
Două stele noi au fost descoperite de telescopul spațial James Webb al NASA, în Nebuloasa Inelului Sudic ce înconjoară o stea muribundă, potrivit unui studiu publicat joi în Nature Astronomy.
Elon Musk a declarat miercuri că un dispozitiv wireless, dezvoltat de compania sa Neuralink, ar trebui să înceapă testele clinice pe oameni în şase luni, iar una dintre primele obiective vizate este refacerea vederii.
Agenția Spațială Europeană (ESA) a publicat imagini cu un eveniment solar inedit. Înregistrarea video arată o siluetă contorsionată, asemănătoare unui șarpe, care se deplasează pe suprafața Soarelui. Mișcarea acesteia i-a adus numele de "șarpele solar".
Experții propun o metodă pentru a afla dacă oamenii trăiesc într-un program de calculator, după ce fizicienii s-au chinuit zeci de ani să explice de ce Universul a început cu condiții potrivite pentru ca viața să evolueze.
Telescopul spațial James Webb a dezvăluit, ieri, noi imagini spectaculoase ale unui nor de praf uriaș în formă de clepsidră, în jurul unei stele în formare - "protosteaua L1527".
Urmările morţii explozive a unei stele masive au fost surprinse într-o imagine publicată ieri de Observatorul European Austral, care arată filamente imense de gaz strălucitor expulzate în spaţiu în timpul producerii supernovei.
Trei asteroizi care se "ascundeau" sub strălucirea Soarelui au fost detectați de o echipă internațională de astronomi. Unul dintre ei este cel mai mare obiect potențial periculos pentru Pământ descoperit în ultimii opt ani.
Nimeni nu și-ar fi imaginat vreodată că o banală furnică poate fi înspăimântătoare, însă un instantaneu de aproape al acestei insecte dovedește exact contrariul.
Telescopul spaţial James Webb a fotografiat în detaliu nebuloasa de stele a Vulturului, cu cei trei stâlpi emblematici cunoscuţi sub numele de "Stâlpii Creaţiei"
Mai mulţi cercetători americani, coordonaţi de un om de ştiinţă român, au implantat un tip de celule cerebrale umane în şoareci pentru a analiza tulburările psihiatrice.