Antena 3 CNN Life Știinţă Risc cu 91% mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă, la cei care țin postul intermitent 16:8 | Concluziile șocante ale unui studiu derulat timp de opt ani

Risc cu 91% mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă, la cei care țin postul intermitent 16:8 | Concluziile șocante ale unui studiu derulat timp de opt ani

Un nou studiu sugerează că o dietă populară printre celebrități precum Jennifer Aniston, Heidi Klum și Jennifer Lopez, cunoscută ca post intermitent, ar putea fi legată de un risc crescut de deces din cauza bolilor de inimă.

Risc cu 91% mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă, la cei care țin postul intermitent 16:8 | Concluziile șocante ale unui studiu derulat timp de opt ani
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    19 Mar 2024   •   16:54

Dieta 16:8 presupune post timp de 16 ore pe zi și consumul de alimente doar în timpul unei ferestre de 8 ore. Este o metodă populară de scădere în greutate și de îmbunătățire a metabolismului, fiind adoptată de celebrități precum Jennifer Aniston, Heidi Klum și Jennifer Lopez.

Studiul, realizat de Universitatea Jiao Tong din Shanghai, China, a analizat obiceiurile alimentare a peste 20.000 de adulți americani pe o perioadă de 8 ani.

Rezultatele au arătat că persoanele care au urmat dieta 16:8 au un risc cu 91% mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă, comparativ cu cei care au mâncat în perioade de 12 sau 16 ore, relatează South West News Service.

"Constatările noastre încurajează o abordare mai prudentă și personalizată a recomandărilor alimentare, asigurându-se că acestea sunt aliniate cu starea de sănătate a individului și cu cele mai recente dovezi științifice", a declarat autorul principal, Dr. Victor Wenze Zhong.

"Am fost surprinși să constatăm că persoanele care au urmat un program alimentar de opt ore, cu restricții de timp, au fost mai predispuse să moară din cauza bolilor cardiovasculare", a adăugat Zhong.

Cei cu boli cardiovasculare care au mâncat într-o fereastră de timp care durează între 8 și 10 ore pe zi au un risc cu 66% mai mare de a muri din cauza unei boli de inimă sau a unui accident vascular cerebral, potrivit datelor. 

Nutriționista Rania Batayneh și-a exprimat îngrijorarea cu privire la metoda 16:8. Ea recomandă „postul” de 12 ore.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close