Maioneza de post din pufuleţi este varianta ideală în perioada posturilor de peste an. Este gata în doar 2 minute, iar ingredientele necesare se găsesc în orice bucătărie.
Procesul de decongelare a cărnii este unul extrem de important, întrucât dacă nu este făcut corect, duce la dezvoltarea şi multiplicarea bacteriilor pe suprafaţa acesteia.
Cea mai bună reţetă de mucenici moldoveneşti din aluat de cozonac se pregăteşte foarte uşor şi rapid, iar secretul pentru a ieşi pufoşi constă, de fapt, în alegerea drojdiei.
Pentru a prepara o mâncare de urzici delicioasă şi sănătoasă este necesar ca fiecare gospodină să cunoască câteva reguli de bază, precum cât şi cum se fierb urzicile pentru a nu-şi pierde din vitamine şi minerale.
Jamila și Laura Laurențiu, două gospodine de succes, continuă să se judece pentru obținerea dreptului de autor, în cazul faimoasei rețete de ecler la tavă.
Pasta de jumări este o reţetă rapidă şi gustoasă, care se păstrează mult timp la frigider. Este delicioasă, mai ales servită cu pâine prăjită şi ceapă roşie.
Există o greşeală banale pe care multe gospodine o fac atunci când umplu cârnaţii de casă, fapt care duce la spargerea acestora atunci când se prăjesc în ulei.
Toba de casă este un preparat nelipsit de pe masa de sărbători. Modul de preparare a reţetei de tobă de casă s-a transmis de la o generaţie la alta, însă există un truc pe care nu multe gospodine în folosesc atunci când pregătesc acest preparat tradiţional.
Caltaboşul este un preparat tradiţional din carne de porc, care se pregăteşte în mod tradiţional de Ignat, atunci când se taie porcul. Pentru un caltaboş de casă gustos, există un ingredient secret pe care multe gospodine nu-l ştiu.
Surprinde-ţi familia cu cel mai îndrăgit desert al sărbătorilor de iarnă, turta dulce! Este delicioasă, gata în doar 30 de minute, iar aluatul rămâne moale chiar şi două luni.
Există o greşeală banală pe care multe gospodine o fac atunci când pregătesc cozonaci, fapt ce le şi împiedică să obţină un cozonac fără frământare ca la cofetărie.
Cele 40 de zile de post nu sunt o misiune uşoară pentru enoriaşi, mai ales că aceştia vor trebui să-şi asigure porţia zilnică de vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică Postului Crăciunului.
Chef Joseph Hadad a explicat, pe blogul personal, motivul pentru care vinetele nu trebuie păstrate niciodată la frigider: ”Pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro”.
Gospodinele pregătesc în Sâmbăta Mare friptura de miel pentru masa de Paște. Astfel, pentru o friptură de miel aromată şi suculentă, trebuie să respectăm câteva reguli simple.
Reţetă cozonac fără frământare. Nu este sărbătoare fără miros de cozonac. Această rețetă de cozonac fără frământare te ajută să prepari tradiționalul cozonac fără multă muncă și într-un timp scurt.
Pasca poloneză cu glazură de ciocolată este o reţetă delicioasă şi aromată de pască, care cucereşte prin gustul ei. Dacă vrei să încerci ceva diferit pentru masa de Paşte, încearcă această combinaţie delicioasă de brânza şi ciocolată.
Reţetă drob miel cremos şi aromat pentru Paşte. Drobul de miel este un preparat specific sărbătorilor Pascale. Această reţetă este foarte simplă, iar preparatul se face extrem de uşor şi într-un timp foarte scurt.
Reţetă drob pui pentru Paşte. Cei care nu preferă carnea de miel, pot opta pentru drobul de pui pentru masa de Paşte. Această variantă este la fel de gustoasă ca cea tradiţională.
Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea se pregătește ușor, în scurt timp, și cu preparate la îndemâna oricui. Chef Sorin Bontea folosește pentru rețeta sa organele a doi miei, prapure, ceapă, mărar, pătrunjel, sare, piper și ulei.
Mâncare de urzici. 3 cele mai delicioase rețete de mâncare de urzici, pe care le poţi prepara în mai puţin de 30 minute. Mâncarea de urzici are beneficii nebănuite asupra sănătății.
Reţete de post. Dieta în timpul postului trebuie să fie una echilibrată şi să respecte principiile alimentare de bază. Aşadar, iată 32 de reţete hrănitoare şi delicioase pe care să le încerci acasă, în perioada postului Paştelui.
Reteta de mucenici moldoveneti. Reţetă tradiţională simplă şi uşoară de mucenici moldoveneşti pufoşi şi aromaţi. Aluatul iese fraged ca la cozonac. Secretul constă în tipul de drojdie ales.
Comisia Europeană a autorizat, joi, promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană, informează un comunicat de presă al instituției.
Gogoșile din Titu au ajuns să fie renumite în toată țara, fiind pomenite și de celebrul scriitor Ion Luca Caragiale în Schița CFR. Secretul acestor gogoși era păstrat cu sfințenie de gospodinele din Titu, însă o bătrânică simpatică, în vârstă de 101 ani, a vorbit deschis despre rețeta mult râvnită.
Celebrul designer Dana Budeanu și-a obișnuit fanii cu „Rodia de dimineață”, o metodă inedită de a ironiza desertul servit dimineața. Mai exact, Dana Budeanu postează pe rețelele sociale, la primele ore ale zilei, o prăjitură sau o felie de tort și titrează „Rodia de dimineață” deși în acel caz nu este vorba de vreo rodie sau de un stil de viață sănătos.
Astăzi se încheie Postul Crăciunului și cum putem sărbători mai bine Ajunul decât cu o porție zdravănă de sarmale tradiționale și eventual o felie de cozonac cu multă umplutură?
În meniul sărbătorilor de iarnă, sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor. Reţeta de sarmale ca-n Ardeal se prepară foarte uşor şi rapid. În plus, este extrem de gustoasă şi se poate servi cu mămăligă şi smântână.
Printre vedetele meniului de sărbători se numără şi salata de boeuf. Gospodinele au mai multe rețete de a prepara salata de boeuf, printre care, cu carne de vită, porc sau carne de pui.