Antena 3 CNN Life Culinar Peștele din Marea Neagră pe care nu mulți oameni îl consumă | Are oase puține și o carne de 10 ori mai gustoasă decât a somonului

Peștele din Marea Neagră pe care nu mulți oameni îl consumă | Are oase puține și o carne de 10 ori mai gustoasă decât a somonului

Carnea de pește este o adevărată delicatesă. Dincolo de gustul delicios, peștele are și o mulțime de beneficii pentru organism. Cu toate acestea, oamenii preferă să consume tipurile de pește pe care le cunosc și evită să încerce ceva nou.

Peștele din Marea Neagră pe care nu mulți oameni îl consumă | Are oase puține și o carne de 10 ori mai gustoasă decât a somonului
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2024   •   02:00

Unul dintre puținele specii de pește mai puțin cunoscute din Marea Neagră este Lufarul, care se înscrie cu succes pe lista celor mai delicioși pești. Lufarul este un pește care trăiește în Marea Neagră, în Marea Mediterană, dar și în anumite oceane.

În România, acesta este cunoscut ca fiind răpitorul agresiv al Constanței. Acest pește este foarte greu de capturat și, tocmai de aceea, pescarii care îl prind în undiță se consideră cu adevărat norocoși.

Nu doar că este greu de prins, dar se găsește și rar în meniurile restaurantelor. Fiind un pește versatil, lufarul este perfect celor care nu duc lipsă de imaginație în bucătărie. Acest pește poate fi consumat ca atare, pe grătar sau la cuptor. 

Lufarul mai poate fi servit și alături de garnituri de legume sau de cartofi copți. O combinație la fel de delicioasă este și cea dintre lufar și salată verde, proaspătă.

Peștele este printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Este încărcat cu nutrienți importanți, cum ar fi proteine și vitamina D. Peștele este, de asemenea, o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt incredibil de importanți pentru corpul și creierul tău.
 

Beneficii pentru sănătate ale consumului de pește 

  •  Bogat în nutrienți importanți

Peștele este plin de mulți nutrienți care majorității oamenilor le lipsesc. Printre aceștia regăsim proteine de înaltă calitate, iod și diverse vitamine și minerale. Speciile grase sunt uneori considerate cele mai sănătoase. 

  • Poate reduce riscul de atacuri de cord și accident vascular cerebral

Infarcturile și accidentele vasculare cerebrale sunt cele mai frecvente două cauze ale morții premature din lume. Peștele este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți mânca. Deloc surprinzător, multe studii arată că oamenii care mănâncă pește în mod regulat au un risc mai mic de atacuri de cord, accident vascular cerebral și deces din cauza bolilor de inimă.

  • Poate stimula sănătatea creierului

Funcția creierului tău scade adesea odată cu îmbătrânirea. În timp ce declinul mental ușor este normal, există și boli neurodegenerative grave, cum ar fi boala Alzheimer. Multe studii arată că oamenii care mănâncă mai mult pește au rate mai lente de declin mental.

  • Poate reduce riscul de boli autoimune

Bolile autoimune precum diabetul de tip 1 apar atunci când sistemul tău imunitar atacă și distruge din greșeală țesuturile sănătoase ale corpului. Mai multe studii leagă consumul de omega-3 sau ulei de pește cu un risc redus de diabet de tip 1 la copii, precum și o formă de diabet autoimun la adulți.

×
Subiecte în articol: peste Marea Neagrã preparate
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close