Exercițiile fizice sunt mai eficiente decât medicamentele sau psihoterapia, pentru a gestiona sănătatea mintală, arată un studiu recent realizat de Universitatea din Australia de Sud.
Verdeţurile de primăvară sunt considerate cele mai bune remedii naturale după anotimpul rece, când organismul duce lipsă de vitamine. Sezonul lor este foarte scurt, însă, astfel că nu se vor găsi pentru mult timp în piețe.
Incidența unor boli cronice, precum diabetul, diferite forme de cancer sau boli cardiovasculare, este în creștere în România. Specialiștii recomandă o alimentație care să includă și această legumă.
Specialiștii atrag atenția că anumite legume pot deveni toxice și chiar să provoace boli grave, în anumite circumstanțe. Spre exemplu, dacă sunt reîncălzite.
Cel mai longeviv studiu despre viața adultă din istorie, aflat încă în desfășurare la Harvard, rezumă fericirea în câteva cuvinte: depinde de relații de durată, de calitatea lor și de căsnicii stabile, în care partenerii pot conta unul pe celălalt.
O legumă ieftină și ușor de găsit în piețele din România, bogată în vitamine, minerale și fibre, cu puține calorii, poate preveni apariția bolilor de inimă.
Studiile medicale subliniază efectul decisiv pe care îl are consumul regulat al unui fruct de sezon în fața riscului bolilor ce afectează vasele de sânge şi inima.
Combinațiile alimentare sunt importante, daca ne dorim o absorbție optimă a nutrienților. Asta pentru ca, in timp ce unii nutrienți consumați împreună îşi îmbunătățesc absorbția, alti nutrienți îşi pot inhiba absorbția daca sunt consumati la aceeasi masa.
E vara si una dintre principalele probleme care ne preocupa este cum sa ne racorim si de aceea este aleasa piscina sau marea; insa prin bai repetate si expunere constanta la soare, parul nostru are de suferit si trebuie ajutat atat prin ingrijire locala cat si printr-o dieta corespunzatoare.
Citim și auzim des că pepenele îngrașă. Dacă se consumă combinat cu pâine sau brânză, dacă se consumă seară, dacă se consumă după masă, da. E un fruct cu indice glicemic mare și combinat cu alte alimente sau consumat târziu, da, ar putea determina creștere ponderala.
Este vreme caniculara si nevoia de hidratare corecta este resimtita mai intens. Este bine stiut faptul ca apa constituie 50-60 % din masa noastra corporala.
Aste sezon de concedii, toata lumea vrea sa arate bine si asta in conditiile in care, impreuna cu aceste mult asteptate zile de vara vin si tentatiile culinare, care pot ruina efortul de mentine o forma fizica dorita. Controlul asupra a ceea ce mancam in vacanta nu este imposibil de realizat.
Nevoile noastre nutriționale se schimbă în perioada verii. Căldura și transpiratia abundenta specifica perioadei favorizeaza eliminarea din corpul nostru a multor nutrienții importanți.
Este canicula si multe persoane, in special femeile sufera de retentie hidrica, manifestata prin umflarea mainilor, fetei si, in special a picioarelor.
Un somn odihnitor este esențial pentru mentinerea sănătatii. Se stie ca privarea cronică de somn poate afecta atât starea fizică, cât și pe emotionala/mentală.
În fiecare an Environmental Working Group (EWG) analizează cele mai recente date pentru a alcătui listele sale Clean 15 (Top 15 alimente curate) și Dirty Dozen (Duzina celor mai poluate alimente).
E mijloc de mai şi capsunele devin tot mai prezente in piete. Fructele inseamna aliment crud, enzime/fermenti, deci viata si e firesc sa fie consumate.
E perioada virozelor așa că e important să știm cum să ne protejăm de răceli sau gripe. Florile de soc combat tusea, virozele respiratorii şi stările febrile.
Sfintele Sărbători de Paște se apropie și, pe lângă zilele libere, mult așteptate sunt și mesele tradiționale cu familia și prietenii. Pentru a ne bucură din plin de această minunată perioadă, mai ales dacă s-a ținut post, pentru a nu ne trezi la început de mai cu starea de sănătate alterată, ar trebui să încercăm să controlăm cât mai mult ceea de mâncăm/bem, în ce combinații și mai ales la ora.
Pacienții diagnosticați cu diabet trebuie să-și țină glicemia sub observație și să mențină un nivel optim astfel încât să evite apariția unor probleme serioase de sănătate precum boli cardiovasculare, boli de rinichi și probleme de vedere.
O legumă cunoscută de noi toţi şi accesibilă ca preţ poate face minuni pentru organism, dacă este consumată cu moderaţie şi după o schemă dată de un specialist în nutriţie.