O legumă cunoscută de noi toţi şi accesibilă ca preţ poate face minuni pentru organism, dacă este consumată cu moderaţie şi după o schemă dată de un specialist în nutriţie.
În această perioadă, consumatorii caută alternative pentru gustările dintre mese sau chiar pentru micul dejun. InfoCons dezvăluie prin prisma studiilor realizate, câte E-uri, câtă sare se află într-o gustare compusă din pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau un lapte de soia și o gumă de mestecat.
Instalarea răcelii în organism poate fi combătută în primele ore de la contactul cu temperaturile scăzute, susține prof. doctor Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru.
Mare parte dintre românii care au probleme de tranzit intestinal preferă să meargă la farmacie și să cumpere medicamente, în acest fel tratând însă efectele problemei, și nu cauza ei.
Aceasta este băutura care regenerează ficatul în doar trei zile. Tot ce trebuie să faci este să pui aceste ingrediente într-un blender şi să consumi amestecul de trei ori pe zi, timp de trei zile.
Medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește spanacul, un superaliment pe care nu ar trebui să-l ocoleşti primăvara. Cu toate acestea, spanacul are şi câteva contraindicaţii, pe care ar fi bine să le iei în considerare.
Unele plante chiar ne ajută să fim mai sănătoși și nu trebuie să lipsească din meniul nostru. Cu atât mai mult, cu cât îndemnul vine de la un renumit medic neurochirurg.
Mulți ne propunem să mâncăm sănătos și uneori chiar credem că facem asta, însă există anumite care sunt falsificate, susține prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, biochimist și cercetător.
Orest Bolbocean, medic neurolog practician și Doctor în Științe Medicale susține că tulburările de memorie și de atenție, cât și cefaleea acută se numără printre simptomele care trebuie să ne trimită ”de urgență” la un control neurologic.
Remediile naturiste ne ajută și dacă avem probleme cu bila. Există mai multe plante eficiente atunci când fierea noastră nu funcționează corect, se prepară uşor şi sunt lipsite de efecte adverse.
Carmen Brumă vine în sprijinul celor care țin post cu idei de alimente sănătoase care oferă sațietate şi energie pe tot parcursul zilei. Iată cum putem să mâncăm corect astfel încât să nu ne îngrășăm în Postul Paștelui.
Primăvara este sezonul urzicilor. Urzicile sunt unele dintre cele mai bogate plante în substanţe nutritive şi antioxidanţi. Ajută la detoxifierea organismului, luptă cu anemia, sporesc energia, şi sunt bogate în fier şi magneziu.
Suntem în postul Paștelui, dar asta nu înseamnă că mâncăm de fiecare dată sănătos. Specialiștii atrag atenția că unele produse de post conțin peste 10 aditivi alimentari și sunt periculoase.