Dieta pentru boala hepatică grasă include o mulţime de fructe şi legume, plante cu conţinut ridicat de fibre (leguminoase şi cerealele integrale), puţin zahăr, sare, grăsimi trans, carbohidraţi rafinaţi şi grăsimi saturate.
Poate v-ați întrebat de multe ori ce conțin jeleurile sau bomboanele gumate astfel încât ajung să fie și delicioase, dar și foarte aspectuoase. Dar de ce strălucesc de fapt jeleurile?
Bradul are potențial alergen şi poate crea probleme pentru cei alergici. Numeroase forme de mucegai sunt găzduite în trunchiul și acele bradului. La căldură, aceste culturi de mucegai dezvoltă spori, microorganisme cu potențial alergen de risc înalt.
Socul are efecte terapeutice și poate fi folosit în prevenirea și tratarea unui larg arsenal de afecțiuni. Frunzele au acțiune laxativă, florile șunt diuretice și sudorifice, fructele vitaminizante și antinevralgice iar scoarța este bogată în substanțe diuretice.
Constipația poate ascunde boli grave sau o alimentație dezechilibrată fără fibre. Există câteva remedii pe bază de plante medicinale, fructe şi legume care pot ajuta în rezolvarea pe moment a acestei probleme.
Portocalele sunt o sursă importantă de nutrienţi şi fibre. Deşi aduc numeroase beneficii sistemului imunitar, citricele sunt interzise mai multor categorii de persoane.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum funcționează corpul uman. "Foamea este o senzație normală și naturală care asigură supraviețuirea; este neplăcută și nu putem uita de ea", spune Mihaela Bilic.
Tendinţele alimentare din acest an indică un obiectiv general de sănătate mai bună. Au apărut noi obiceiuri legate de modul în care se mânâncă și se procură hrana.
Propolisul este produsul derivat din miere cu numeroase beneficii, în timp ce lăptişorul de matcă este o secreţie albă, bogată în substanţe nutritive şi produsă de albinele lucrătoare.
S-a dovedit ştiinţific că zahărul scade imunitatea. "Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sânge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli", spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic.
Medicul nutriționist Anca Hâncu a dezvăluit un truc pentru a prepara mujdeiul de usturoi cu puține calorii, rețetă ce merge de minune cu preparatele tradiționale românești.
Ultima zi de toamna si prima zi de iarna sunt zile foarte importante pentru noi, romanii. In ultima zi de noiembrie este sarbatorit Sf. Andrei, apostolul care crestinat si apoi pe 1 Decembrie sarbatorim Ziua Noastra Nationala.
Este sfârşit de an, sunt multe de făcut, trebuie ţinute minte multe detalii şi este important de ştiut că ceea ce mâncăm influenţează în mare măsură capacitatea noastră de concentrare, dar şi în general starea noastră emoţională.
Este mijloc de noiembrie si incepe sa se simta parfumul Craciunului. Incepe asadar, Postul Craciunului, un post de 6 saptamani, un post usor pentru ca pietele sunt pline de legume si fructe proaspete autohtone si pentru ca e o perioada in care se mananca mult peste.
Ca in fiecare an, in aceasta perioada trecem la ora de iarna. Exista persoane care por resimti o oarecare dificultate in a se adapta la noul program, persoane care simt ca au un nivel energetic scazut si care au si tulburari de somn, in special neputinta de a se odihni.
Oul a fost dintotdeauna un aliment controversat. Blamat pentru aportul mare de colesterol pe care-l furnizeaza sau pentru faptul ca se digera greu, oul a fost multa vreme aproape evitat si rationalizat strict in programele alimentare.
Dovleacul este o legumă bogata in pigment portocaliu, hrănitoare și plina de beneficii pentru sanatate. Este scăzut în calorii, dar plin de vitamine și minerale, toate acestea fiind și în semințe si pulpa. Există multe modalități de a introduce dovleacul în dieta: supe creme, soteuri, salate, placinta și chiar ca înlocuitor al untului.
Usturoiul este o legumă-condiment folosită pentru a spori sau accentua gustul multor alimente. Este și o sursă de fibre și este bogat în vitaminele A, C, B6, B9 și E, dar și în oligoelemente importante, precum fosfor, potasiu, calciu, fier și zinc.
Merele sunt cele mai populare fructe, ne sunt la indemana tot anul, sunt ieftine neperisabile si pline de nutrienti. Marul conține antioxidanți, vitamine, fibre dietetice și o serie de enzime digestive. Datorită conținutului lor variat de nutrienți, consumul de mere poate ajuta la mentinerea starii de sanatate.
Este toamna, strugurii s-au copt deja si prezenta lor pe mesele noastre este o obisnuinta pentru aceasta perioada. Verzi, roz, rosii sau negri, strugurii sunt fructe de toamna foarte hranitoare, bogate in microelemente si minerale cum ar fi: potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, sulf, clor, glucoza/fructoza si prin consumul lor confera organismului o incredibila capacitate de regenerare celulara si tisulara.
A inceput scoala, nevoia de energie este mare si de aceea alimentatia copiilor nostri precum si calitatea somnului sunt doi factori esentiali in asigurarea acestei energii.
Au trecut zilele de vara, la fel şi cele de vacanţă pentru cei mai mulţi dintre noi şi e posibil ca toată relaxarea concediului să ne fi lăsat cu o lipsă de chef de muncă şi câţiva cm în plus pe siluetă.
Pofta alimentară este o dorință intensă pentru anumite alimente si peste 90% dintre oameni le experimentează. De fapt, poftele sunt mesaje ale organismului si uneori pot semnala unele dezechilibre.
E vara si una dintre principalele probleme care ne preocupa este cum sa ne bronzam cat mai repede, uniform si nu in ultimul rand fara riscuri in privinta starii noastre de sanatatea. Știm cu toții pericolele care apar atunci cand se petrece prea mult timp la soare.
Dacă te-au invadat țânțarii și nu ai nimic să te protejeze, îți poți prepara singur o soluție din câteva ingrediente banale pe care sigur le ai prin casă.
Dacă despre produsele de patiserie, ciocolată și prăjituri știm că sunt inamicul numărul unu în diete, asupra multor preparate există percepția greșită că pot fi consumate fără probleme și fără să ținem cont de cantitate. Din păcate, chiar există astfel de alimente care îngrașă și despre care nu știam acest lucru.