O ciupercă faimoasă cunoscută pentru proprietăţile sale afrodisiace creşte în interiorul unei omizi şi este comercializată în China la un preţ care îl depăşeşte pe cel al aurului.
Arterele sau vasele de sânge se pot înfunda din cauza excesului de colesterol sau alte tipuri de grăsimi nocive. Așa apar bolile cardiovasculare, ucigașul numărul 1 în lume.
Mai multe mirodenii cunoscute în bucătăria asiatică s-au dovedit a avea şi proprietăţi antiinflamatorii. Ele pot ajuta astfel în diminuarea inflamaţiilor şi a durerilor prezente în artrita reumatoidă.
Este una dintre cele mai ieftine şi cel mai des folosite legume în bucătăria românească. Este apreciată pentru gustul ei inconfundabil, dar are şi numeroase proprietăţi benefice pentru organism.
Numărul românilor care adoptă un stil de viaţă sănătos este în creştere de la un an la altul. Asta presupune automat trei mese pe zi şi sport de trei ori pe săptămână.
Colicile îi privează de somn atât pe pe nou-născuți, cât și pe părinți. Bebelușul este agitat, nu poate dormi noaptea și refuză chiar și mâncarea. Totuși, există soluții naturiste pentru această afecțiune a bebelușilor care dă adevărate bătăi de cap părinților.
Consumul de vitamine creşte în sezonul rece pentru că oamenii vor să îşi întarească imunitatea. Consiliul Concurenţei cere însă reglementări noi pentru suplimentele alimentare. Această decizie pare să fie argumenatată, mai ales că din ultimele studii a reieşit faptul că romanii obişnuiesc să consume suplimente din reflex, fară să consulte un specialist.
Nu exista la ora actuala o planta cu origini pe cel mai bătrân continent mai folosita și mai cunoscuta decât Aloe Vera. Planta Aloe Vera este cunoscuta drept "elixirul tinereții".
Muşeţelul este o plantă binecunoscută pentru proprietăţile sale terapeutice deosebite. Planta are efect antialergic, antiinflamator, antiseptic, antispastic şi sedativ.
Peste 700 de milioane de persoane din lume suferă de obezitate. Pentru cei care viața este o continuă cură de slăbire ce duce la oscilații nesănătoase de greutate, operația de micșorare a stomacului ar putea fi soluția, spun medicii. O soluție radicală, însă, care vine la pachet cu alte sacrificii, avertizează specialiștii
Cicoarea este o plantă binecunoscută pentru proprietăţile sale curative, încă din Antichitate. Este folosită ca înlocuitor fără cofeină al cafelei. Având rol hipoglicemiant, cicoarea este bună şi pentru persoanele diagnosticate cu diabet.
Peste 20 la sută dintre persoanele de peste 20 de ani suferă de prediabet fără să știe. Este avertismentul medicilor, în contextul în care, am ajuns să consumăm anual de 10 ori mai mult zahăr față de cât consuma o persoană la debutul secolului trecut.
Plantele conţin foarte mulţi antioxidanţi, iar aceştia reuşesc să combată efectul radicalilor liberi care sunt direct răspunzători pentru îmbătrânirea pielii. Răcovina este una dintre plantele care te ajută să-ţi menţii pielea tânără şi frumoasă, indiferent de vârstă.
Multe vedete din Romania au scăpat de kilogramele în plus şi au început o viaţă nouă. Amalia Năstase şi Anca Bejan sunt doar două dintre persoanele cunoscute care au reuşit să slăbească şi să isi schimbe stilul de viaţă. Totul sub supravegherea atentă a unui medic nutriţionist.
La fiecare colţ de stradă găsim mâncare. Covrigărie aici, minimarket acolo, tarabă cu plăcinte peste stradă. Avem mâncare peste tot, mâncăm oricând, oriunde, ca nicicând altcândva în istoria umanităţii.
Afinele conțin o multitudine de vitamine și minerale, însă marele beneficiu al lor este cantitatea impresionanta de antioxidanți care le transforma în adevărate comori ale naturii, necesare menținerii sănătății, dar și prevenirii îmbătrânirii premature.
Ceaiul pe care îl bea Irina Loghin în fiecare dimineață pare unul banal, însă cântăreața, care va împlini vârstă de 83 de ani chiar luna viitoare, spune că se simte excelent sde când îl consumă.
Căderea părului este o afecţiune dermatologică a foliculilor piloşi. În rândul femeilor, această afecţiune a devenit una dintre cele mai de temut probleme.
Creţişoara sau Iarba Maicii Domnului este considerată prietena femeilor. Aceasta ajută la echilibrarea şi funcţionarea corectă a aparatului genital feminin. În trecut, era printre singurele leacuri pe care strămoşii le foloseau pentru tratarea bolilor specifice femeilor.
Colesterolul este transportat în sânge de două tipuri diferite de proteine, lipoproteinele cu densitate joasă (LDL) și lipoproteinele cu densitate mare (HDL). Acesta din urmă este considerat „bun”, deoarece elimină din organism colesterolul LDL dăunător.
Uleiul de măsline, deşi îl folosim mai mult pe post de condiment, poate ajuta la menţinerea sănătăţii, arată studiile realizate în acest sens. De cealaltă parte, nici uleiul de floarea-soarelui nu este un duşman al sănătăţii, dacă nu îl folosim la temperaturi foarte înalte.
După vârsta de 40 de ani, producția de colagen în corpul nostru începe să scadă considerabil, determinând pielea să își piardă fermitatea, elasticitatea și hidratarea. Iată 3 rețete care vor contribui la producția naturală de colagen.