Leguma care reduce inflamaţia şi susţine somnul sănătos este una din acele legume pe care orice gospodină ar trebui să le aibă în frigider sau în congelator.
Datorită compoziţiei bogate în elemente esenţiale imunostimulante, vitamine, minerale şi antioxidanţi, cătina albă intervine în toate etapele procesului de apărare şi fortifică toate liniile imunitare.
Portocalele sunt o sursă importantă de nutrienţi şi fibre. Deşi aduc numeroase beneficii sistemului imunitar, citricele sunt interzise mai multor categorii de persoane.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum funcționează corpul uman. "Foamea este o senzație normală și naturală care asigură supraviețuirea; este neplăcută și nu putem uita de ea", spune Mihaela Bilic.
Tendinţele alimentare din acest an indică un obiectiv general de sănătate mai bună. Au apărut noi obiceiuri legate de modul în care se mânâncă și se procură hrana.
Propolisul este produsul derivat din miere cu numeroase beneficii, în timp ce lăptişorul de matcă este o secreţie albă, bogată în substanţe nutritive şi produsă de albinele lucrătoare.
O legumă banală pe care oricine o are în casă poate veni în ajutorul şoferilor, în această perioadă când temperaturile scăzute de peste noapte îngheaţă parbrizul maşinilor.
Această plantă este cunoscută pentru faptul că îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară. Atât florile, frunzele, cât şi fructele de păducel se numără printre cele mai importante medicamente de origine vegetală.
Ghimbirul este un aliment cu proprietăți și beneficii deosebite asupra sănătății organismului, atestate de studii de specialitate. De la susținerea imunității în lupta cu o serie de bacterii până la intensificarea metabolismului.
Aceată plantă unică este recomandată adesea în tratamentul afecţiunilor reumatice, pentru că are în compoziţie substanţe cu efecte analgezice şi puternic antiinflamatoare.
S-a dovedit ştiinţific că zahărul scade imunitatea. "Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sânge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli", spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic.
Medicul nutriționist Anca Hâncu a dezvăluit un truc pentru a prepara mujdeiul de usturoi cu puține calorii, rețetă ce merge de minune cu preparatele tradiționale românești.
Pe lângă faptul că are efect antiinflamator și febrifug, planta conține saponine, compuși cu efect expectorant, și salicilați, principalul ingredient al aspirinei. Florile și frunzele sunt diaforetice, diuretice și expectorante.
Seva proaspătă de mesteacăn este un lichid similar cu apa, fără gust, dar cu o bogată compoziţie nutritivă: calciu, potasiu, magneziu, mangan, fosfor, sodiu, fier, cupru, cobalt, zinc, crom, litiu, seleniu, flavonoide, vitamina C, aminoacizi, zaharuri.
Medicii recomandă această plantă minune care are beneficii extraordinare asupra organismului, dar în special pentru efectele sale pozitive asupra inimii.
Ultima zi de toamna si prima zi de iarna sunt zile foarte importante pentru noi, romanii. In ultima zi de noiembrie este sarbatorit Sf. Andrei, apostolul care crestinat si apoi pe 1 Decembrie sarbatorim Ziua Noastra Nationala.
Fructul care conține multe vitamine, ajută la slăbit dar previne și bolile de inimă sau cancerul se poate consuma în orice anotimp. Este gustos și recomandat chiar și copiilor începând de la diversificare.
Fructele sunt esenţiale pentru o viaţă sănătoasă și pot ajuta chiar şi la pierderea în greutate. Majoritatea fructelor au un conținut scăzut de calorii, în timp ce sunt bogate în nutrienți și fibre.
Este sfârşit de an, sunt multe de făcut, trebuie ţinute minte multe detalii şi este important de ştiut că ceea ce mâncăm influenţează în mare măsură capacitatea noastră de concentrare, dar şi în general starea noastră emoţională.
Este mijloc de noiembrie si incepe sa se simta parfumul Craciunului. Incepe asadar, Postul Craciunului, un post de 6 saptamani, un post usor pentru ca pietele sunt pline de legume si fructe proaspete autohtone si pentru ca e o perioada in care se mananca mult peste.
Ca in fiecare an, in aceasta perioada trecem la ora de iarna. Exista persoane care por resimti o oarecare dificultate in a se adapta la noul program, persoane care simt ca au un nivel energetic scazut si care au si tulburari de somn, in special neputinta de a se odihni.
Oul a fost dintotdeauna un aliment controversat. Blamat pentru aportul mare de colesterol pe care-l furnizeaza sau pentru faptul ca se digera greu, oul a fost multa vreme aproape evitat si rationalizat strict in programele alimentare.
Dovleacul este o legumă bogata in pigment portocaliu, hrănitoare și plina de beneficii pentru sanatate. Este scăzut în calorii, dar plin de vitamine și minerale, toate acestea fiind și în semințe si pulpa. Există multe modalități de a introduce dovleacul în dieta: supe creme, soteuri, salate, placinta și chiar ca înlocuitor al untului.