Se știe că o dietă bogată în fructe și legume este benefică pentru sănătatea ta generală, dar nu se știa că aceasta dieta poate crește semnificativ durata de viață.
Turiţa-mare mai este cunoscută şi sub denumirea de leuşteanul-muntelui sau coada-racului. Această plantă se foloseşte în tratarea afecţiunilor respiratorii şi cutanate, până la cele gastrointestinale şi renale.
E important să știm ce avem de făcut dacă vrem să nu răcim în această iarnă. Și de data aceasta, natura vine în ajutorul nostru cu câteva remedii naturiste pe care este indicat să le luăm ca măsură de prevenție.
Condimentul de care puțini oameni au auzit, însă are multe beneficii pentru organism. Spre exemplu ajută la scăderea tensiunii arteriale și la siluetă.
Apă, odihnă, oxigen şi, nu în ultimul rând, mâncare. Acestea sunt esenţiale pentru un creier sănătos, recomandă prof. univ. dr. Vlad Ciurea, renumit neurochirurg.
Încă din vechime a fost folosită cu succes ca leac împotriva înțepăturilor de insecte şi mușcăturile de șarpe, iar astăzi, această plantă a devenit un ingredient aproape de nelipsit din remediile naturiste care combat afecțiunile respiratorii, digestive şi cutanate.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare, a făcut o analiză a 31 de alimente de bază care se găsesc în comerț. Iată concluziile.
Sunt câteva dintre cele mai consumate alimente de pe masa românilor şi, totodată, adevărate "bombe" pline de E-uri. Este vorba despre pâine, pateu şi supă la plic.
Echinaceea este o plantă cu numeroase proprietăţi curative, fiind utilizată pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Vă prezentăm proprietăţile şi beneficiile acestei plante.
Mulţi români apelează la automedicaţie, fie că este vorba de antibiotice sau nu. În acest timp, medicii atenţionează asupra riscului la care ne expunem atunci când luăm pastile după ureche.
Călugării duc o viață modestă din punct de vedere alimentar. Mesele au un anume ritual, motiv pentru care chipurile bisericești de pe Muntele Athos au o speranță de viață cu zece ani mai mare decât oamenii obișnuiți. Iată de ce.
Coliva este un preparat făcut din arpacaş, o cereală obţinută prin decorticarea grâului. Acest preparat regăsit în ritualurile funerare are nenumărate beneficii asupra organismului.
Nalba mică este o plantă necultivată, răspândită mai ales în mediul rural. Frunzele sunt rotunde, lobate şi fin dinţate, în timp ce florile sunt aşezate în spatele frunzelor şi au petale alb-roz.
Ne bazăm întotdeauna pe folia de aluminiu pentru a găti sau împacheta alimentele. Dar, știați că acest produs poate fi folosit şi pentru sănătate? Iată 5 beneficii ale foliei de aluminiu, inspirate din medicina tradițională chineză.
Cel mai bun mod de a ajunge la o greutate sănătoasă este o combinaţie între dietă echilibrată şi exerciţii fizice. Cu toate acestea, psihologul Ieva Kebiliute, specializat în wellness, susţine că sucul de coriandru ar putea ajuta la accelerarea rezultatelor pentru cei care au grăsime viscerală.
Dacă ai răcit și gâtul ți s-a inflamat sau.dacă te-ai pricopsit cu o durere în gât în urma infecție cu SARS-CoV-2, poți scăpa de ea cu banalul oțet de mere.
Apa este principala componentă a corpului omenesc. Apa face cu adevărat minuni pentru sănătate, de vreme ce fiecare celulă a corpului o utilizează pentru a absorbi nutrienţi şi a elimina produsele reziduale. Cercetătorii au concluzionat că un consum adecvat de apă poate stimula sistemul imunitar în lupta cu cel puţin 10 afecțiuni. Iată despre ce este vorba.
În tradiţia populară românească, angelica este una dintre plantele cu puteri tămăduitoare. Datorită beneficiilor sale, angelica este cunoscută, astăzi, ca fiind planta care poate trata peste 80 de afecţiuni.
Celebra clarvăzătoare a vedetelor Carmen Harra are 65 de ani și spune că este adepta unui stil de viață sănătos și consumă doar alimente sănătoase. Secretul său ar fi un macerat pe care l-ar fi învățat de la Dalai Lama și despre care spune că ar avea puteri miraculoase.
Porumbul este una dintre cele mai populare cereale din lume. Consumul de mălai alb asigură mineralele necesare pentru oase şi inimă, combate constipaţia şi ajută la creşterea funcţiei reproductive.
Supa la plic poate conţine până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, informeazează specialiştii de la Info Cons.