A inceput scoala, nevoia de energie este mare si de aceea alimentatia copiilor nostri precum si calitatea somnului sunt doi factori esentiali in asigurarea acestei energii.
Au trecut zilele de vara, la fel şi cele de vacanţă pentru cei mai mulţi dintre noi şi e posibil ca toată relaxarea concediului să ne fi lăsat cu o lipsă de chef de muncă şi câţiva cm în plus pe siluetă.
Pofta alimentară este o dorință intensă pentru anumite alimente si peste 90% dintre oameni le experimentează. De fapt, poftele sunt mesaje ale organismului si uneori pot semnala unele dezechilibre.
E vara si una dintre principalele probleme care ne preocupa este cum sa ne bronzam cat mai repede, uniform si nu in ultimul rand fara riscuri in privinta starii noastre de sanatatea. Știm cu toții pericolele care apar atunci cand se petrece prea mult timp la soare.
Dacă te-au invadat țânțarii și nu ai nimic să te protejeze, îți poți prepara singur o soluție din câteva ingrediente banale pe care sigur le ai prin casă.
Dacă despre produsele de patiserie, ciocolată și prăjituri știm că sunt inamicul numărul unu în diete, asupra multor preparate există percepția greșită că pot fi consumate fără probleme și fără să ținem cont de cantitate. Din păcate, chiar există astfel de alimente care îngrașă și despre care nu știam acest lucru.
Constipatia este un simptom care poate aparea in vacanta. Baia/toaleta straina, alimentele diferite, aerul si apa diferite, fusul orar schimbat csi cu o ora, sedentarismul generat de distantele lungi petrecute in masina/avion sunt doar cativa factori favorizanti de aparitie a constipatiei calatorului.
Este miezul verii, totul in jurul nostru este fierbinte, intens si uneori chiar obositor. Dusul, piscina, hainele din bumbac de culoare deschisa, interioarele umbrite sau aerul conditionat sunt cateva elemente externe care ne usureaza ziua de vara.
Apa este mediul in care au loc toate procesele biochimice din organism. Se spune că 85 % din creier este reprezentate de apă, sângele uman constă din 90% apă, muşchii sunt în proporţie de 75% apă, ficatul constă din 82% apă, iar oasele noastre conţin 22% apă.
Pentru tinerii nostri e o perioada incarcata de examene si este important de stiut faptul ca ceea ce mancam influenteaza in mare masura capacitatea noastra de concentrare dar si in general starea noastra emotionala.
Un ten frumos si sanatos este, in primul rand, un ten curat. Iata de ce este esential sa ne ingrijim pielea printr-o curatare faciala, atat acasa, cat si la salon, pentru a elimina punctele negre, excesul de sebum, impuritatile si urmele de la acnee.
14 Iunie este Ziua Mondiala a Donarii de sange. A dona sânge este un act unic pentru ca sângele daruit salvează vieți. Donarea de sânge este un adevarat cadou pentru persoanele care au nevoie de sange în caz de urgență sau pentru tratament medical continuu.
Siguranţa alimentară înseamnă sanatate prin aplicarea tuturor regulilor care sustin şi asigură obtinerea unor produse alimentare cu valoare nutritivă şi calitate optime. Siguranţa alimentară ca şi concept ne priveste pe toti.
Saptamana trecuta OMS a sesizat ca recenta creșterea agresiva a producției de alimente procesate, urbanizarea rapidă și schimbarea stilului de viață transformă si obiceiurile alimentare ale populatiei la nivel global.
O dietă sănătoasă, echilibrată și variată te ajută să ai oase puternice din primii ani de viață și contribuie la menținerea lor de-a lungul întregii vieți. Pe scurt, corpul are nevoie de calciu pentru o dezvoltare armonioasă a oaselor și de vitamina D pentru a stimula absorbția calciului.
Femeile care se trezesc în timpul au un risc de două ori mai mare să moară tinere, potrivit unui studiu condus de specialiștii de la Universitatea Adelaide din Australia.
Am observat cu toții, faptul că există numeroase modele care se repetă din generație în generație, asemenea unui efect de domino. Indiferent că vorbim despre repetiții legate de dificultăți cu privire la prosperitatea financiară, la dependențe, la boli psihosomatice, incest, accidente, sau chiar crime. Marlena Scarlat, terapeut holisitc, a fost invitată în cadrul emisiunii ''Voi cu Voicu'' de la Antena 3, unde a vorbit despre
vindecarea moştenirii genealogice, prin tehnica metamorfică.
An de an, creştinii ortodocşi din întreaga lume prăznuiesc Sfinţii 40 de Mucenici. Cum putem să-i preparam sănătos astfel încât să nu aducă un aport prea mare de glucide aflăm de la nutriționistul Lygia Alexandrescu.
Sistemul imunitar este un fel de armată, permanent pe picior de război. Rolul principal este acela de a proteja organismul și de a reacționa atunci când există un atac de natură infecțioasă. Uneori, însă, sistemul imunitar primește comenzi de luptă pe care le interpretează greșit și nu mai face diferența între inamici și prieteni, întorcându-se cu toate armele, împotriva celulelor sănătoase ale organismului. Eroarea are cauze multiple și duce la declanșarea bolilor autoimune.
Dacă aveţi de gând să slăbiţi este important să ştiţi că există câteva fructe interzise în alimentaţia dumneavoastră. Gastroenterologul Andrei Haidar ne spune ce avem de făcut când vrem să slăbim. Mare atenţie, legumele nu îngraşă mai deloc, în timp ce fructele, da! Tot acum aflăm şi cum ne poate îmbolnăvi o dietă.
Știm cu toții cât de periculos este alcoolul pentru ficat, însă specialiștii au ajuns la concluzia că există un aliment mult mai nociv. Și ce este mai grav este că toți suntem dependenți de el.
A venit vara, iar kilogramele în plus acumulate în perioada izolării încep să se vadă, așa că probabil mulți dintre voi vă gândiți deja la o dietă bazată pe fructe și legume, mai ales în această perioadă. Renumitul medic gastroenterolog, Andrei Haidar avertizează, însă că dacă nu respectați câteva reguli de bază în dietă vă puteți îngrășa și mai tare.
Daca vrei sa slabesti rapid, iti dam un truc care sa te ajute. Dieta cu supa de varza este o dieta pentru slabire rapid. Dupa o saptamana ai cu cinci kilograme mai putin, timp in care mananci doar supa de varza preparata in casa. Reteta este simpla si se prepara rapid.
Este sau nu bună soia pentru organism? Aceasta este întrebarea care mereu se află pe buzele specialiștilor și care lansează de fiecare dată noi și noi teorii.
Are trei copii și o siluetă de invidiat, dar zilele de pandemie se pare că au afectat-o și pe Alina Pușcaș, așa că a decis să treacă rapid la o dietă strictă.
În decursul dezvoltării civilizației sintetice (prin radio, tv, internet și telefon), unde imitarea altor culturi a devenit o activitate des întâlnită, omul nu și-a mai găsit liniștea. A primit mai mult decât putea duce: a văzut la alte persoane ce el nu avea sau făcea, iar dacă o tradiție făcea într-un anumit fel, a ajuns națiuni întregi să împrumute acele obiceiuri, afirmă psihologul Alexandru Pleșea.
Există o cură de slăbire care funcționează garantat, susține specialistul în nutriție Mihaela Bilic. Nu contează greutatea de plecare, vârsta sau sexul!
Românii sunt mari consumatori de ceai, chiar și în această perioadă, când vremea caldă s-a instalat în toată țara. Cei mai mulți optează pentru varianta de ceai la pliculeț, achiziționată din comerț. Puțini știu, însă cât de periculoasă poate deveni băutura pe care o savurează zilnic.