Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Efectul neașteptat pe care îl are un pahar de apă caldă cu zahăr brun pe stomacul gol

Efectul neașteptat pe care îl are un pahar de apă caldă cu zahăr brun pe stomacul gol

Chiar dacă pare greu de crezut, un pahar de apă cu zahăr brun băut pe stomacul gol ajută la digestie și contribuie chiar și la pierderea în greutate. Iar beneficiile nu se opresc aici.

Efectul neașteptat pe care îl are un pahar de apă caldă cu zahăr brun pe stomacul gol
Sursa foto: Pixabay
de Roxana Mihăiescu    |    21 Oct 2023   •   08:00

Consumul de apă caldă pe stomacul gol stimulează metabolismul, iar potrivit specialiștilor, dacă se mai adaugă și o cantitate mică de zahăr brun, beneficiile sunt multiple. Nu doar că apa devine mai dulce, ci aduce și o serie de beneficii pentru sănătate.

Astfel, băut dimineața, un pahar de apă cu zahăr brun contribuie la îmbunătățirea digestiei, previne aciditatea și constipația și ajută la secreția corectă a sucurilor gastrice, reducând astfel șansele de acumulare de kilograme nedorite.

Citește și: Proteinele, cum contribuie acestea la menținerea masei musculare

În știința ayurvedică, apa caldă cu zahăr brun acționează ca un remediu. Această combinație poate contribui chiar și la tratarea unor afecțiuni renale. 

Mai mult decât atât, zahărul brun este bogat în potasiu, magneziu și vitaminele B1, B6 și C. Conține, de asemenea, o cantitate semnificativă de fibre și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Atunci când este consumat împreună cu apa caldă, zahărul brun poate contribui și la detoxifierea organismului.

Important de menționat este că această combinație nu doar că vă poate ajuta să scăpați de kilogramele în plus, dar poate consolida, de asemenea, imunitatea și să vă ajute să luptați împotriva stresului, notează noi.md.ro.

×
Subiecte în articol: pahar de apa zahar brun
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close