Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimentul recomandat de Dr. Vlad Ciurea pe care este bine să-l consume, zilnic, orice femeie de peste 50 de ani

Alimentul recomandat de Dr. Vlad Ciurea pe care este bine să-l consume, zilnic, orice femeie de peste 50 de ani

Prof. dr. Vlad Ciurea recomandă tuturor femeilor care au trecut de 50 de ani să introducă în alimentația zilnică acest aliment benefic pentru creier.

Alimentul recomandat de Dr. Vlad Ciurea pe care este bine să-l consume, zilnic, orice femeie de peste 50 de ani
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    24 Ian 2024   •   23:00

Medicul Vlad Ciurea este recunoscut pentru activitatea sa în domeniul medical. Recent, acesta a abordat subiectul legat de alimentația femeilor trecute de 50 de ani. Acesta a menționat un aliment care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică, mai ales că este benefic pentru creier.

Neurochirurgul Vlad Ciurea, recunoscut pentru cariera sa excepțională din domeniul medical, a venit cu o listă de recomandări pentru femeile trecute de 50 de ani.

Potrivit medicului, meniul după această vârstă trebuie să cuprindă anumite alimente care ajută la menținerea sănătății organismului. Dincolo de proprietățile benefice pe care le au, unele alimente pot ajuta, inclusiv, la stimularea creierului.

Medicul Vlad Ciurea recomandă tuturor femeilor care au trecut de 50 de ani să introducă în alimentația zilnică ovăzul. Acesta este atât de benefic pentru un organism sănătos, încât se pot consuma chiar și 6 porții, în fiecare zi.

Citește și: Obiceiul banal care curăță creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Doar așa se poate curăța ”gunoiul” din creier!”

Beneficiile pentru organism ale consumului de ovăz

Ovăzul este bogat în vitamina B, dar și în fier și magneziu. Datorită acestui aport de nutrienți, ovăzul ajută la bunăstarea cardiovasculară și reduce nivelul colesterolului din organism.

Ovăzul, spune medicul Vlad Ciurea conține o cantitate semnificativă de acizi grași omega-3 și omega-6, antioxidanți, zinc și mangan. Toate acestea contribuie și ajută la reglarea hormonală și la protecția celulară.

Femeile trecute de 50 de ani care vor introduce ovăzul în alimentația zilnică vor observa imediat efectele lui. În timp, fitosterolii din ovăz ajung să reducă inclusiv colesterolul din organism.

”Suplimentul nu se acumulează în organism. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn, dar nu sunt medicament, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere”, a spus medicul despre ovăz, potrivit gândul.ro.

Foarte important de reținut este faptul că ovăzul nu este un medicament și nu poate să vindece problemele de sănătate. În schimb, rolul său este similar unui supliment care poate fi folosit în refacere sau prevenție.

Prof. dr. Vlad Ciurea: "Este cel mai bun medicament pentru întreg organismul! Scade tensiunea arterială și reduce stresul"

Potrivit renumitului neurochirurg, prof. Dr. Vlad Ciurea, râsul este cel mai bun medicament pentru creier. 

”Dragii mei, astăzi vreau să vă împărtășesc un alt secret de a vă menține creierul sănătos. Râsul. 

Știați că ajută la eliberarea endorfinei și a altor hormoni ai stării de bine (dopamina și serotonina), suprimând hormonii de stres (cortisolul)?.  

Atunci când râdem, contribuim mai ales la reducerea durerii cronice și a stresului, dar și la scăderea tensiunii arteriale. 

Râsul este cel mai bun medicament pentru creier și pentru întreg organismul. 

Ați ras astăzi? Dacă nu, vă recomand să o faceți! Sănătate tuturor!”, a scris prof. dr. Vlad Ciurea pe o rețea socială.  

×
Subiecte în articol: Prof. dr. Vlad Ciurea aliment femei creier
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close