Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Aşa scazi tensiunea arterială fără pastile. Metoda e simplă şi la îndemâna oricui

Aşa scazi tensiunea arterială fără pastile. Metoda e simplă şi la îndemâna oricui

Există mai multe metode care ajută la scăderea tensiunii arteriale fără a lua pastile. Una dintre ele e simplă şi la îndemâna oricui.

Aşa scazi tensiunea arterială fără pastile. Metoda e simplă şi la îndemâna oricui
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   19:21

Hipertensiunea este atunci când valoarea de pe aparatul de tensiune depăşeşte 140/90 mmHg. Există mai multe metode care ajută la scăderea tensiunii fără a lua pastile.

"Exercițiile de relaxare au o eficiență destul de mare, dacă știți să le efectuați corect. În acest caz puteți apela la exerciții de respirație – inspirați timp de 4-5 secunde, țineți aerul 4-5 secunde, expirați în 4-5 secunde, iar apoi țineți pe pauză respirația 4-5 secunde până la un următorul inspir.

Respirați liniștit, prelung și profund", informează med.ro.

Cum scazi tensiunea arterială fără pastile

Dacă aveți simptome severe din cauza tensiunii mari, precum: dureri de cap, tulburări de vedere, amețeli, senzație de furnicături, dureri în piept care iradiază sau nu spre brațul stâng, senzație de greață și vărsături, trebuie să vă prezentați de urgență la spital sau să chemați ambulanța. Acestea pot fi semne de complicații severe, nu trebuie să așteptați acasă să vă reveniți.

O analiză a mai multor studii raportează că dietele de pierdere în greutate au redus tensiunea arterială cu o medie de 3,2 mm Hg diastolică și 4,5 mm Hg sistolică.

Atenţie! Creșterea în greutate crește riscul de hipertensiune arterială.

Cum scazi tensiunea imediat

 

Metode de a scădea tensiunea arterială rapid sunt doar medicamentoase. Nu vă administrați singur acasă vreun medicament! Dacă aveți tensiune mare și mai stare de rău, mergeți la un medic!

 

×
Subiecte în articol: tensiune tensiune arterială pastile
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close