Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Fructul care întărește imunitatea și contribuie la pierderea în greutate | Costă doar 5 lei, dar are numeroase beneficii pentru sănătate

Fructul care întărește imunitatea și contribuie la pierderea în greutate | Costă doar 5 lei, dar are numeroase beneficii pentru sănătate

Există un fruct care costă doar 5 lei, dar are numeroase beneficii pentru sănătate. Nutriționaștii recomandă să-l consumăm în special iarna, pentru că are rolul de a întări imunitatea și contribuie chiar și la pierderea în greutate.

Fructul care întărește imunitatea și contribuie la pierderea în greutate | Costă doar 5 lei, dar are numeroase beneficii pentru sănătate
Sursa foto: Gettyimages | Josh Hawley
de Roxana Mihăiescu    |    03 Feb 2024   •   02:00

Acest fruct este adesea ignorat, dar el poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la evitarea bolilor.

De asemenea, pe lângă aceste beneficii, fructul este o sursă importantă de fibre, care ajută organismul să digere mai bine alimentele, determinând astfel o funcționare mai bună a sistemului digestiv.

Fructul kaki se găsește și în România, însă nu multă lume obișnuiește să-l consume. O pungă cu patru bucăți costă 5 lei și se găsește în majoritatea supermarketurilor.

Citește și: Fructul care ne ține departe de psihiatru. Nutriționistul Mihaela Bilic: "În anotimpul rece nu strică niciodată"

”Cu acest fruct delicios de iarnă, nu judeca o carte după coperta ei. Pare extrem de asemănător cu o roșie, dar pulpa sa interioară portocalie, asemănătoare mango-ului este plină de proprietăți care stimulează sistemul imunitar.

Într-un kaki de 168 de grame, veți avea 15% din valoarea zilnică de vitamina A și 14% din valoarea zilnică de vitamina C. Împreună cu cantități generoase de vitamina E, K, B6 și potasiu – esențiale pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. În plus, există doar 0,3 g de grăsime per porție, fiind, astfel, extrem de sănătos în dieta ta”, susține nutriționistul Abigail Roberts, citat de Mirror.

×
Subiecte în articol: kaki beneficii organism
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close