Bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de sodiu alimentar au proprietăţi şi utilizări similare. Există însă o diferenţă între ele, pe care puţine gospodine o cunosc.
Decorați cu miere și nucă din belșug, mucenicii moldovenești pot fi preparați ușor acasă, iar gospodinele iscusite cunosc foarte bine secretele aluatului perfect.
Tartele fără zahăr, cu fructe și aluat fraged, sunt un adevărat deliciu pentru persoanele care vor să-și satisfacă pofta de dulce, însă într-un mod mai sănătos.
Pe lângă faptul că este delicioasă, mâncarea de urzici este și foarte sănătoasă. Iată cea mai ușoară rețetă pe care o poți încerca în această primăvară.
Foile de prăjitură "10 linguri" rămân la fel de proaspete şi pufoase chiar şi după două luni de la coacere. Acestea se pot umple cu cremă de cacao, lămâie sau orice alt tip de cremă.
Maioneza este preferată de mulți români, însă știm cât de periculoasă poate fi când este consumată în cantități mari. Iată o rețetă de maioneză fără ulei, mai sănătoasă și chiar mai gustoasă decât cea clasică.
"Cuşma lui Guguţă" este o prăjitură tradiţională din Republica Moldova, care face referire la un personaj din poveştile scriitorului Spiridon Vangheli, Guguţă.
Cartofii prăjiți sunt preferații românilor, însă secretul celor preparați la restaurant este încă un mister pentru mulți. În realitate, momentul în care se adaugă sarea este foarte important, iar dacă se ține cont de un anumit truc, cartofii vor fi aurii și crocanți.
Puiul cu unt, un cunoscut preparat culinar din India a devenit subiect de ceartă între două lanțuri de restaurante. Disputa a devenit atât de serioasă încât s-a ajuns în instanța pentru a rezolva situația.
Sărbătorile se apropie, iar gospodinele pregătesc cele mai cunoscute feluri de mâncare. Salata de bouef este unul dintre cele mai așteptate feluri de mâncare. Dar această salată nu ar fi delicioasă fără o maioneză preparată corespunzător.
Reţeta celebră de fursecuri în formă de steluțe, om de zăpadă, brăduți sau globulețe care a înnebunit gospodinele în preajma sărbătorilor de iarnă, se prepară extrem de rapid.
Există o greşeală banală pe care multe gospodine o fac atunci când pregătesc cozonaci, fapt ce le şi împiedică să obţină un cozonac fără frământare ca la cofetărie.
Cârnații pregătiți în casă se numără printre deliciile tradiționale adorate de români în perioada sărbătorilor, însă puține gospodine știu să obțină un preparat fraged și suculent.
România este recunoscută pentru obiceiurile sale, pentru peisajele deosebite, dar și pentru preparatele tradiționale care încântă papilele gustative și celor mai pretențioși oaspeți.
Toba de casă este un preparat nelipsit de pe masa de sărbători. Modul de preparare a reţetei de tobă de casă s-a transmis de la o generaţie la alta, însă există un truc pe care nu multe gospodine în folosesc atunci când pregătesc acest preparat tradiţional.
În perioada Crăciunului, cozonacii sunt nelipsiți de pe masa românilor, iar gospodinele se străduiesc, de la an la an, să-i facă tot mai mari și pufoși. Cu toate acestea, multe dintre ele fac greșeli majore, care compromit aluatul.
Ciocolata caldă este o băutură delicioasă, mai ales dacă este preparată în casă, cu ingrediente care o fac să fie dulce, cremoasă și aromată. Puţine gospodine cunosc ingredientul secret care face diferenţa.