Pe 16 iunie 2025, la Opera Lyric din Chicago, au fost anunțați câștigătorii celei de-a 35-a ediții a Premiilor James Beard, eveniment considerat „Oscarurile” industriei alimentare din SUA. Ceremonia a fost găzduită de bucătarii Nyesha Arrington și Andrew Zimmern.
CNN a publicat lista cu marii câștigători de la Premiile James Beard, considerate cele mai prestigioase distincții în gastronomia americană. Evenimentul a celebrat restaurante, chefi și baruri din toate regiunile SUA.
Printre câștigători s-au numărat restaurante ca Frasca Food and Wine (Colorado), Bûcheron (Minneapolis) și Kumiko (Chicago). Articolul subliniază și diversitatea în creștere a câștigătorilor și impactul lor asupra bucătăriei moderne americane.
Principalii câștigători la Premiile James Beard 2025
-
Restaurantul Anului: Frasca Food and Wine din Boulder, Colorado
-
Cel mai bun restaurant nou: Bûcheron din Minneapolis
-
Cel mai bun bar: Kumiko din Chicago
-
Cel mai bun restaurant din sud: Itamae AO din Miami, condus de Nando Chang
-
Cel mai bun restaurant din Texas: Belly of the Beast din Spring, Texas, condus de Thomas Bille
-
Cel mai bun restaurant din Mid-Atlantic: Causa și Amazonia din Washington, D.C., condus de Carlos Delgado
-
Cel mai bun restaurant din Great Lakes: Oriole din Chicago, condus de Noah Sandoval
-
Cel mai bun restaurant din California: Kato din Los Angeles, condus de Jon Yao
-
Cel mai bun restaurant din New York State: Semma din New York, condus de Vijay Kumar
-
Cel mai bun restaurant din Mountain: Amano din Caldwell, Idaho, condus de Salvador Alamilla
-
Cel mai bun restaurant din Southwest: Lom Wong din Phoenix, Arizona, condus de Yotaka Martin
Bucătarii care au câștigat la Premiile James Beard 2025
Chef-ul al Anului - Jungsik Yim – Jungsik, New York
Best Chef – Regiuni
-
California: Jon Yao – Kato, Los Angeles
-
Great Lakes (IL, IN, MI, OH): Noah Sandoval – Oriole, Chicago
-
Mid-Atlantic (DC, DE, MD, NJ, PA, VA): Carlos Delgado – Causa și Amazonia, Washington, D.C.
-
Mountain (CO, ID, MT, UT, WY): Salvador Alamilla – Amano, Caldwell, Idaho
-
New York State: Vijay Kumar – Semma, New York
-
South (AL, AR, FL, LA, MS, PR): Nando Chang – Itamae AO, Miami
-
Southeast (GA, KY, NC, SC, TN, WV): Jake Howell – Peninsula, Nashville, TN
-
Southwest (AZ, NM, NV, OK): Yotaka Martin – Lom Wong, Phoenix, AZ
-
Texas: Thomas Bille – Belly of the Beast, Spring, TX
Premii adiționale
-
Outstanding Pastry Chef: Cat Cox – Country Bird Bakery, Tulsa, OK
-
Outstanding Bakery: JinJu Patisserie, Portland, OR
-
Outstanding Professional in Cocktail Service: Ignacio Jimenez – Superbueno, New York, NY
-
Outstanding Professional in Beverage Service: Arjav Ezekiel – Birdie’s, Austin, TX
Cine a fost James Beard
Premiile James Beard poartă numele lui James Beard, un renumit chef și autor american, considerat „părintele bucătăriei gastronomice americane”.
A fost un pionier în promovarea ingredientelor locale și a gătitului autentic american încă din anii 1940.
Fundat în 1990 de Fundația James Beard, premiul onorează excelența în restaurante, gastronomie și jurnalism culinar în SUA.