Există o greşeală banală pe care multe gospodine o fac atunci când pregătesc cozonaci, fapt ce le şi împiedică să obţină un cozonac fără frământare ca la cofetărie.
Cârnații pregătiți în casă se numără printre deliciile tradiționale adorate de români în perioada sărbătorilor, însă puține gospodine știu să obțină un preparat fraged și suculent.
România este recunoscută pentru obiceiurile sale, pentru peisajele deosebite, dar și pentru preparatele tradiționale care încântă papilele gustative și celor mai pretențioși oaspeți.
Toba de casă este un preparat nelipsit de pe masa de sărbători. Modul de preparare a reţetei de tobă de casă s-a transmis de la o generaţie la alta, însă există un truc pe care nu multe gospodine în folosesc atunci când pregătesc acest preparat tradiţional.
În perioada Crăciunului, cozonacii sunt nelipsiți de pe masa românilor, iar gospodinele se străduiesc, de la an la an, să-i facă tot mai mari și pufoși. Cu toate acestea, multe dintre ele fac greșeli majore, care compromit aluatul.
Ciocolata caldă este o băutură delicioasă, mai ales dacă este preparată în casă, cu ingrediente care o fac să fie dulce, cremoasă și aromată. Puţine gospodine cunosc ingredientul secret care face diferenţa.
Cel mai îndrăgit desert al sărbătorilor de iarnă, turta dulce, este delicioasă, gata în doar 30 de minute, iar aluatul rămâne moale chiar şi două luni.
Sunt zile festive, dar urmează şi sărbătorile de iarnă. Sarmale, friptura de porc, peștele, desertul sunt nelipsite de pe mesele românilor de Crăciu, și ce completează perfect această imagine dacă nu un pahar de vin în care să regăsim savoarea podgorilor dobrogene?
Cele 40 de zile de post nu sunt o misiune uşoară pentru enoriaşi, mai ales că aceştia vor trebui să-şi asigure porţia zilnică de vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică Postului Crăciunului.
Când vine vorba de gătit paste, există o regulă pe care nu îți poți permite să o încalci. Toate pastele trebuie să fie întotdeauna gătite Al Dente. Poate ai crede că este un detaliu semnificativ, dar timpul de fierbe al pastelor face diferența dintre un fel de mâncare care este sănătos şi care nu.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 22 -24 septembrie 2023 la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.
Deşi vara, când temperaturile sunt extrem de ridicate, se recomandă alimente uşoare şi consumul de apă, românii au alte preferinţe. Aceştia s-au axat mai mult pe mâncare de tip fast-food şi foarte multă bere.
Clătitele se numără printre deserturile îndrăgite de mulți români, însă puțini cunosc secretele unui aluat perfect, care nu se rupe și nu se lipește de tigaie.
Zacusca este unul dintre preparatele nelipsite din cămara cu bunătăți pentru iarnă a gospodinelor. Cea mai veche reţetă de zacuscă de vinete a rămas neschimbată de 100 de ani.
Sosul de roșii cu mere este un preparat care oferă un gust deosebit meselor de zi cu zi. Este ușor de realizat în casă și întrece orice ketchup din comerț.
Salata de vinete este un preparat ideal pentru zilele călduroase de vară, iar o rețetă care promite un gust cu totul deosebit este cea care îi aparține lui Radu Anton Roman, celebrul gazetar pasionat de gastronomie.
Reţetă pască în trei straturi. Dacă vrei să încerci ceva diferit pentru masa de Paşte, această combinaţie delicioasă de brânza şi smântână şi bezea este alegerea ideală.
Maioneza de post din pufuleţi este varianta ideală în perioada posturilor de peste an. Este gata în doar 2 minute, iar ingredientele necesare se găsesc în orice bucătărie.
Procesul de decongelare a cărnii este unul extrem de important, întrucât dacă nu este făcut corect, duce la dezvoltarea şi multiplicarea bacteriilor pe suprafaţa acesteia.
Cea mai bună reţetă de mucenici moldoveneşti din aluat de cozonac se pregăteşte foarte uşor şi rapid, iar secretul pentru a ieşi pufoşi constă, de fapt, în alegerea drojdiei.
Pentru a prepara o mâncare de urzici delicioasă şi sănătoasă este necesar ca fiecare gospodină să cunoască câteva reguli de bază, precum cât şi cum se fierb urzicile pentru a nu-şi pierde din vitamine şi minerale.
Jamila și Laura Laurențiu, două gospodine de succes, continuă să se judece pentru obținerea dreptului de autor, în cazul faimoasei rețete de ecler la tavă.
Pasta de jumări este o reţetă rapidă şi gustoasă, care se păstrează mult timp la frigider. Este delicioasă, mai ales servită cu pâine prăjită şi ceapă roşie.
Există o greşeală banale pe care multe gospodine o fac atunci când umplu cârnaţii de casă, fapt care duce la spargerea acestora atunci când se prăjesc în ulei.
Toba de casă este un preparat nelipsit de pe masa de sărbători. Modul de preparare a reţetei de tobă de casă s-a transmis de la o generaţie la alta, însă există un truc pe care nu multe gospodine în folosesc atunci când pregătesc acest preparat tradiţional.
Caltaboşul este un preparat tradiţional din carne de porc, care se pregăteşte în mod tradiţional de Ignat, atunci când se taie porcul. Pentru un caltaboş de casă gustos, există un ingredient secret pe care multe gospodine nu-l ştiu.