Surprinde-ţi familia cu cel mai îndrăgit desert al sărbătorilor de iarnă, turta dulce! Este delicioasă, gata în doar 30 de minute, iar aluatul rămâne moale chiar şi două luni.
Există o greşeală banală pe care multe gospodine o fac atunci când pregătesc cozonaci, fapt ce le şi împiedică să obţină un cozonac fără frământare ca la cofetărie.
Cele 40 de zile de post nu sunt o misiune uşoară pentru enoriaşi, mai ales că aceştia vor trebui să-şi asigure porţia zilnică de vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică Postului Crăciunului.
Chef Joseph Hadad a explicat, pe blogul personal, motivul pentru care vinetele nu trebuie păstrate niciodată la frigider: ”Pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro”.
Gospodinele pregătesc în Sâmbăta Mare friptura de miel pentru masa de Paște. Astfel, pentru o friptură de miel aromată şi suculentă, trebuie să respectăm câteva reguli simple.
Reţetă cozonac fără frământare. Nu este sărbătoare fără miros de cozonac. Această rețetă de cozonac fără frământare te ajută să prepari tradiționalul cozonac fără multă muncă și într-un timp scurt.
Pasca poloneză cu glazură de ciocolată este o reţetă delicioasă şi aromată de pască, care cucereşte prin gustul ei. Dacă vrei să încerci ceva diferit pentru masa de Paşte, încearcă această combinaţie delicioasă de brânza şi ciocolată.
Reţetă drob miel cremos şi aromat pentru Paşte. Drobul de miel este un preparat specific sărbătorilor Pascale. Această reţetă este foarte simplă, iar preparatul se face extrem de uşor şi într-un timp foarte scurt.
Reţetă drob pui pentru Paşte. Cei care nu preferă carnea de miel, pot opta pentru drobul de pui pentru masa de Paşte. Această variantă este la fel de gustoasă ca cea tradiţională.
Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea se pregătește ușor, în scurt timp, și cu preparate la îndemâna oricui. Chef Sorin Bontea folosește pentru rețeta sa organele a doi miei, prapure, ceapă, mărar, pătrunjel, sare, piper și ulei.
Mâncare de urzici. 3 cele mai delicioase rețete de mâncare de urzici, pe care le poţi prepara în mai puţin de 30 minute. Mâncarea de urzici are beneficii nebănuite asupra sănătății.
Reţete de post. Dieta în timpul postului trebuie să fie una echilibrată şi să respecte principiile alimentare de bază. Aşadar, iată 32 de reţete hrănitoare şi delicioase pe care să le încerci acasă, în perioada postului Paştelui.
Reteta de mucenici moldoveneti. Reţetă tradiţională simplă şi uşoară de mucenici moldoveneşti pufoşi şi aromaţi. Aluatul iese fraged ca la cozonac. Secretul constă în tipul de drojdie ales.
Comisia Europeană a autorizat, joi, promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană, informează un comunicat de presă al instituției.
Gogoșile din Titu au ajuns să fie renumite în toată țara, fiind pomenite și de celebrul scriitor Ion Luca Caragiale în Schița CFR. Secretul acestor gogoși era păstrat cu sfințenie de gospodinele din Titu, însă o bătrânică simpatică, în vârstă de 101 ani, a vorbit deschis despre rețeta mult râvnită.
Celebrul designer Dana Budeanu și-a obișnuit fanii cu „Rodia de dimineață”, o metodă inedită de a ironiza desertul servit dimineața. Mai exact, Dana Budeanu postează pe rețelele sociale, la primele ore ale zilei, o prăjitură sau o felie de tort și titrează „Rodia de dimineață” deși în acel caz nu este vorba de vreo rodie sau de un stil de viață sănătos.
Astăzi se încheie Postul Crăciunului și cum putem sărbători mai bine Ajunul decât cu o porție zdravănă de sarmale tradiționale și eventual o felie de cozonac cu multă umplutură?
În meniul sărbătorilor de iarnă, sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor. Reţeta de sarmale ca-n Ardeal se prepară foarte uşor şi rapid. În plus, este extrem de gustoasă şi se poate servi cu mămăligă şi smântână.
Printre vedetele meniului de sărbători se numără şi salata de boeuf. Gospodinele au mai multe rețete de a prepara salata de boeuf, printre care, cu carne de vită, porc sau carne de pui.
Prepararea cozonacului este cea mai mare provocare pentru gospodine în perioada sărbătorilor de iarnă. Cu ajutorul rețetei de cozonac fără frământare se obține un dulce tradițional cu mai puțin efort, într-un timp foarte scurt.
Lidia Fecioru și Maria Coman au gătit ”pârjoale cu hrișcă” de 1 Decembrie, la Antena 3, iar jurații au fost extrem de impresionați de preparat. Lidia ne-a dat și nouă rețeta pentru a încerca acasă acest preparat.
Burgerii, deserturile şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în supermarketurile europene, după ce Agenţia pentru siguranţa alimentară a UE a aprobat consumul uman de insecte pentru a doua oară în ultimul an, după autorizarea viermilor galbeni de făină.
Mălai dulce este un desertul cu ingrediente ieftine cu care bunicile noastre ne răsfățau mai ales în timpul vacanței de vară din copilărie. Chiar și Papa Francisc a fost impresionat de acest preparat, în timpul vizitei sale în România.
Cătălin Scărlătescu a dat în sfârșit detalii despre rețeta sa secretă de șnițele. Este vorba despre o rețetă pe care a inventat-o în urmă cu 17 ani în condiții pe care le-a elucidat amuzat recent. Celebrul chef spune că dacă ar fi brevetat-o la timpul potrivit, ar fi fost milionar acum.
Crenvurștii sunt preferații multora la mic dejun sau alte mese ale zilei, însă acest preparat nu este deloc benefic pentru sănătatea noastră. Medicii ne atenționează că dacă îi consumăm în exces, ne pot dăuna pe termen lung.
Cine nu cunoaște celebrele chifteluțe din zona de fast-food a magazinului de mobilă Ikea. Drept urmare, cei de la Ikea revoluţionează unul dintre produsele care i-au adus popularitatea. Cunoscutele chifteluţe din carne sunt reinventate într-o variantă fără carne, doar pe bază de plante.
Doctorul nutriționist Laura Ene a explicat ce înseamnă de fapt o dietă sănătoasă și de ce ajunge să ne îmbolnăvească mâncarea. Medicul susține că cea mai gravă maladie, cancerul, se hrănește cu grăsimi. Așadar un regim nesănătos de viață dăunează grav sănătății.
Ioana Ginghină a împărtășit pe rețelele de socializare o alternativă sănătoasă pentru frappeul clasic, care din păcate nu poate fi savurat de persoanele cu intoleranță la lactoză.