Antena 3 CNN Life Culinar Ardei umpluți de post, rețeta pas cu pas. Nu o să vrei să-i mai prepari vreodată altfel

Ardei umpluți de post, rețeta pas cu pas. Nu o să vrei să-i mai prepari vreodată altfel

Ardeii umpluți de post sunt foarte gustoși și sățioși, fiind chiar mai buni decât cei care conțin carne. În perioada Postului Paștelui, această rețetă este la mare căutare printre români.

Ardei umpluți de post, rețeta pas cu pas. Nu o să vrei să-i mai prepari vreodată altfel
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Apr 2024   •   04:00

Rețeta pentru ardei umpluți trebuie să fie neapărat încercată în perioada postului, fiind vorba despre un preparat sățios și foarte gustos.

Chiar dacă nu conțin carne, ardeii umpluți cu orez sunt absolut delicioși, datorită ciupercilor care dau un gust aparte.

Pentru această rețetă sunt necesare mai multe ingrediente, însă modul de preparare nu este deloc complicat. 

Iată cum se prepară ardeii umpluți de post și ce ingrediente sunt necesare. 

Ingrediente pentru 4-5 ardei:

  • 200 gr orez
  • două cepe
  • un ardei kapia
  • o legătură pătrunjel
  • jumătate de morcov (ras)
  • un sfert dintr-o țelină mică (rasă)
  • 5-6 ciuperci
  • 200 ml apă
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • o lingură bulion 
  • jumătate de linguriță boia dulce 
  • două linguri ulei
  • 4-5 ardei pentru umplut 

Pentru sos:

  • două linguri ulei
  • o ceapă mică tăiată mărunt
  • două roșii tăiate mărunt
  • o lingură bulion 
  • 100 ml apă sau suc de roșii
  • o lingură făină

Mod de preparare ardei umpluți de post, cu ciuperci: Ceapa se toacă mărunt și se călește într-o tigaie cu ulei, la foc mic. Se adaugă morcovul, țelina, ardeiul kapia tocat mărunt,  ciupercile și se călesc 2-3 minute. 

Se adaugă boia, lingura de bulion, orezul, apa, sare și piper. Se lasă să fiarbă până când scade apa. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, iar după un minut se oprește focul.

Se lasă compoziția de orez la răcit, timp în care se spală bine ardeii și se curăță de cotoare și semințe. 

În fiecare ardei se adaugă un vârf de linguriță de făină, apoi compoziția de orez. Se acoperă cu o felie de roșie și se pun într-o oală potrivită, cât să stea în poziție verticală. 

Se adaugă apă, cât să fie acoperiți, o foaie de dafin și puțin piper. Se lasă să fiarbă 30 de minute, timp în care se poate prepara sosul.

Se pune ulei într-o tigaie, apoi se adaugă ceapa și roșiile tăiate mărunt. Se călesc două minute, apoi se adaugă lingura de bulion și apa. Când începe să fiarbă, se adaugă o lingură de făină.

Se lasă să fiarbă pentru trei minute, apoi se adaugă sosul obținut peste ardeii umpluți. Se mai lasă să fiarbă încă cinci minute, apoi se decorează cu verdeață tocată mărunt. Poftă bună!

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close