Antena 3 CNN Life Culinar Reţetă cartofi prăjiţi ca la McDonald's. Este nevoie de un singur ingredient secret care se folosește şi la prăjituri

Reţetă cartofi prăjiţi ca la McDonald's. Este nevoie de un singur ingredient secret care se folosește şi la prăjituri

Printre ingredientele folosite pentru a prepara faimoşii cartofi prăjiţi ca la McDonald's se numără şi un ingredient folosit la prăjituri.

Reţetă cartofi prăjiţi ca la McDonald's. Este nevoie de un singur ingredient secret care se folosește şi la prăjituri
Sursa foto: Ben Stansall | Getty Images
de Georgiana Adam    |    21 Feb 2024   •   12:00

Crocanţi la exterior şi moi la interior, faimoşii cartofi prăjiţi de la McDonald's se numără printre cei mai populari și apreciați cartofi prăjiţi din întreaga lume.

Un singur ingredient folosit în reţetele de prăjituri te ajută să prepari cartofi prăjiţi ca cei serviți de celebrul lanț de restaurante de tip fast-food.

Iată cum poți obține același gust unic al cartofilor prăjiţi de la McDonald's din doar trei ingrediente.

Reţeta secretă a faimoşilor cartofi prăjiţi ca la McDonald's

Ingredientul secret care te ajută să obţii același gust autentic ca al cartofilor prăjiţi de la McDonald's este folosit la pregătirea aluatului de prăjituri.

Ingredientul minune ajuta la controlul acidității și la menținerea unei stabilități mai bune în timpul procesului de fermentare în cazul aluatului. De asemenea, acesta poate contribui la dezvoltarea aromei și a texturii.

Ingrediente cartofi prăjiţi ca la McDonald's

  • cartofi prăjiţi;
  • oţet mere 9°;
  • sare.

Mod de preparare cartofi prăjiţi ca la McDonald's

Pentru început, cartofii se vor spăla foarte bine şi se vor curăţa de coajă. Apoi, cartofii se vor tăia în felii subţiri, dar nu mai subţiri de 0,7 centimetri. Următorul pas este fierberea cartofilor într-o oală cu apă şi oţet pentru 10 minute. Aciditatea oţetului va împiedica lipirea cartofilor şi înmuierea lor în timpul procesului de fierbere. Totodată, oţetul va ajuta la frăgezirea cartofilor şi le va oferi acestora o textură crocantă la exterior şi moale la interior. 

După cele 10 minute în care cartofii au stat în oala cu apa fierbinte, aceştia se vor strecura şi se vor scufunda în apă rece. Trecerea cartofilor de la fierbinte la rece face ca aroma cartofilor să fie mai intensă.

Cartofii se prăjesc până când aceştia au căpătat o crustă galben-aurie. După obţinerea unei cruste aurii, cartofii se vor pune într-o pungă şi se vor băga la congelator pentru 15-20 de minute. După trecerea celor 15-20 de minute, cartofii se vor prăji până când devin aurii. 

×
Subiecte în articol: cartofi prajiti reteta
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close