Antena 3 CNN Life Culinar Tort Diplomat de post. Un desert rapid și delicios, perfect pentru masa de Sfântul Gheorghe sau Florii

Tort Diplomat de post. Un desert rapid și delicios, perfect pentru masa de Sfântul Gheorghe sau Florii

Tortul Diplomat este adorat de mulți români, iar gospodinele cu experiență știu cum să-l prepare și în varianta de post.

Tort Diplomat de post. Un desert rapid și delicios, perfect pentru masa de Sfântul Gheorghe sau Florii
Sursa foto: Freepik
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Apr 2024   •   17:00

În luna aprilie, Biserica Ortodoxă prăznuiește două sărbători importante, anume Sfântul Gheorghe și Floriile. 

Aflându-ne în Postul Mare, rețetele dedicate acestei perioade sunt foarte căutate. 

Maica Ecaterina a prezentat, în emisiunea "Rețete mănăstirești", de la Trinitas TV, o rețetă simplă și rapidă pentru "Tort Diplomat de post".

Iată cum se prepară acest tort în varianta de post, fiind la fel de delicios și răcoritor precum cel clasic. 

Tort Diplomat de post, rețeta maicii Ecaterina

Ingrediente:

  • patru plicuri budincă de vanilie (de post)
  • 1,5 l lapte vegetal (soia, cocos, migdale, orez)
  • 250 g zahăr
  • un praf de sare
  • 4 lingurițe agar-agar
  • 500 ml frișcă vegetală
  • compot de ananas
  • fructe proaspete

Pentru blat:

  • 500 g biscuiți de post
  • 500 ml lapte vegetal 
  • 2-3 linguri zahăr 
  • esență de vanilie

Mod de preparare tort Diplomat de post: Se pune laptele vegetal la încălzit, despre care maica Ecaterina spune că poate fi înlocuit și cu apă minerală. Praful de budincă se dizolvă în puțin lapte rece, apoi se adaugă zahărul. Compoziția de budincă se adaugă peste laptele pus pe foc. 

Se amestecă bine, până când budinca se îngroașă. Se oprește focul, se adaugă agar-agar peste budincă și se lasă la răcit, până ajunge la temperatura camerei. 

Între timp, se mixează frișca vegetală. Când crema de budincă s-a răcit bine, se bate puțin cu mixerul, apoi se adaugă frișca vegetală. Se amestecă bine cu mixerul, până când se obține o cremă omogenă.

Se oprește puțină cremă pentru a îmbrăca tortul, apoi se adaugă fructe tăiate mărunt. 

Se amestecă zeama din compotul de ananas cu 500 ml lapte vegetal, o linguriță de zahăr și puțină esență de vanilie. Se scufundă biscuiții în lapte și se pun într-o tavă tapetată cu folie de plastic. 

Se pune un strat de biscuiți, apoi un strat de budincă. După ce am pus ultimul strat de biscuiți, se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la frigider pentru câteva ore. 

La final, se îmbracă tortul cu crema pe care am oprit-o și se decorează cu fructe proaspete sau din compot. 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close