Antena 3 CNN Life Culinar Mâncărică de murături, o reţetă mănăstirească autentică. Se pregăteşte din doar trei ingrediente şi este ideală pentru perioada Postului Paştelui

Mâncărică de murături, o reţetă mănăstirească autentică. Se pregăteşte din doar trei ingrediente şi este ideală pentru perioada Postului Paştelui

Mâncărica de murături este o reţetă mănăstirească autentică care este ideală pentru perioada Postului Paştelui şi nu numai.

Mâncărică de murături, o reţetă mănăstirească autentică. Se pregăteşte din doar trei ingrediente şi este ideală pentru perioada Postului Paştelui
Sursa foto: Captură Youtube | Trinitas.TV
de Georgiana Adam    |    18 Mar 2024   •   00:00

Venind din vremurile în care simplitatea și tradiția erau considerate cele mai prețioase valori, această mâncărică de murături este un simbol al păstrării identității noastre gastronomice.

Maica Ecaterina ne încurajează să ne reamintim și să prețuim tradițiile care ne definesc ca şi popor.

Mâncărica de murături este o reţetă mănăstirească autentică care se pregăteşte foarte rapid şi este alegerea ideală pentru perioada Postului Paştelui.

Ingrediente mâncărică murături

  • 4 cepe;
  • 500 g de murături asortate;
  • 1 pahar suc de roșii.

Mod de preparare mâncărică de murături

Pentru început se va căli ceapa în foarte puţin ulei. Cât timp se căleşte ceapa, se vor tăia murăturile. De preferat ca aceastea să fie asortate pentru ca rezultatul final să fie unul spectaculos. După ce ceapa a devenit translucidă, se vor adăuga şi murăturile pe care iniţial le-am scurs de zeamă.

După aproximativ 15 minute de călit, se va adauga şi sucul de roşii. Întreaga compoziţie se va condimenta după gust cu piper. În cazul în care murăturile au fost în murate în sare, nu ar mai fi necesar să adăugaţi şi sare. 

Acum întreaga compoziţie mai poate sta la foc mic pentru aproximativ 10 minute. La final, aceasta se poate servi cu pătrunjel deasupra.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close