Antena 3 CNN Life Culinar Prăjitură cu morcovi și merișoare, rețetă mănăstirească. Un desert ideal pentru Postul Paștelui

Prăjitură cu morcovi și merișoare, rețetă mănăstirească. Un desert ideal pentru Postul Paștelui

Prăjitura cu morcovi și merișoare este un desert delicios, care se prepară de mult timp în mănăstiri, mai ales în perioada postului.

Prăjitură cu morcovi și merișoare, rețetă mănăstirească. Un desert ideal pentru Postul Paștelui
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2024   •   12:00

Prăjitura cu morcovi se prepară ușor și este gata într-un timp foarte scurt, fiind ideală pentru zilele din post.

Rețeta pentru prăjitura cu morcovi și merișoare a fost prezentată de părintele Mina, de la Mănăstirea Botoș, în cadrul emisiunii "Rețete mănăstirești", de la Trinitas TV.

Este cunoscut faptul că mâncărurile preparate în mănăstiri sunt foarte gustoase, iar acest desert nu face excepție.

Iată cum se prepară prăjitura cu morcovi și merișoare, după rețeta mănăstirească.

Prăjitură cu morcovi și merișoare, rețetă de post

Ingrediente:

  • 300 ml - lapte vegetal
  • 200 ml - ulei
  • 500 g - zahăr
  • 1,3 kg - morcov
  • 200 g - merișoare
  • 200 g - stafide
  • 480 g - făină
  • două plicuri praf de copt

Mod de preparare: Într-un bol, se pune laptele vegetal, uleiul, zahărul și se amestecă bine cu o lingură.

Se transferă compoziția într-un vas mai încăpător, apoi se adaugă și morcovul ras. Se adaugă apoi merișoarele, stafidele (după ce au fost lăsate la hidratat în apă caldă pentru 15 minute). Se amestecă bine, apoi se adaugă făina și praful de copt.

Se amestecă din nou și se transferă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune prăjitura în cuptorul încălzit la 180 de grade și se lasă timp de 40 de minute.

Pentru un plus de savoare, se poate decora cu zahăr pudră sau nuci caramelizate.

×
Subiecte în articol: reteta de post postul Pastelui manastire
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close