Antena 3 CNN Life Culinar Gogoși delicioase de post, fără frământare. Rețeta care îți aduce aminte de gustul copilăriei

Gogoși delicioase de post, fără frământare. Rețeta care îți aduce aminte de gustul copilăriei

Gogoșile de post, fără frământare, sunt delicioase, aromate și foarte pufoase. Rețeta este simplă, iar ingredientele se găsesc în orice bucătărie.

Gogoși delicioase de post, fără frământare. Rețeta care îți aduce aminte de gustul copilăriei
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2024   •   08:00

Gogoșile de post sunt absolut delicioase, chiar dacă nu conțin lapte, ouă sau unt.

Rețeta este foarte simplă, nu necesită multe ingrediente, iar aluatul se pregătește fără să fie nevoie de frământare.

Acest desert mai poartă denumirea de "gogoși cu lingura", deoarece aluatul se toarnă pur și simplu într-o tigaie cu ulei încins.

Gogoșile sunt pufoase, fragede, aerate și crocante, numai bune de a fi servite cu dulceață.

Rețetă gogoși de post, fără frământare

Ingrediente:

  • trei linguri zahăr
  • 250 ml apă 
  • 250 g făină
  • 7 g drojdie uscată 
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit 
  • coajă de portocală/ lămâie rasă

Mod de preparare gogoși de post: Într-un bol, punem zahărul, drojdia uscată și apa călduță. Se amestecă bine și se lasă zece minute deoparte. 

Se adaugă, în bolul în care am pus drojdia, coaja de lămâie, esența de vanilie, praful de sare și făina.

Este important ca făina să fie cernută și adăugată treptat, timp în care amestecăm permanent cu un tel, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.

Va rezulta un aluat moale, care curge ușor. Acoperim bolul cu o folie de plastic și lăsăm aluatul să dospească pentru o oră.

După ce timpul de dospire a trecut, putem prăji gogoșile în ulei, la foc mediu. Pentru a forma gogoșile, ne putem ajuta de o lingură, cu care luăm bucățele potrivite din aluat și le turnăm în uleiul încins. 

Repetăm acești pași până terminăm tot aluatul. Este important să trecem lingura prin ulei înainte de a lua aluat, pentru ca acesta să nu se lipească.

Când s-au prăjit bine și au deveni aurii, gogoșile se pun pe un șervețel de bucătărie, astfel încât să se absoarbă uleiul.

Se pudrează cu zahăr și se pot servi alături de dulceața preferată.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close