Antena 3 CNN Life Culinar Cozonac dietetic de Paşte, fără zahăr. Are mai puţine calorii decât cozonacul tradiţional, dar este la fel de gustos şi pufos

Cozonac dietetic de Paşte, fără zahăr. Are mai puţine calorii decât cozonacul tradiţional, dar este la fel de gustos şi pufos

Cozonacul dietetic de Paşte, fără zahăr, poate fi cea mai inspirată alegere pentru masa de sărbători datorită aportului glicemic scăzut.

Cozonac dietetic de Paşte, fără zahăr. Are mai puţine calorii decât cozonacul tradiţional, dar este la fel de gustos şi pufos
Sursa foto: Pinterest.com
de Georgiana Adam    |    28 Apr 2024   •   12:00

Cozonacul dietetic de Paşte, fără zahăr, este alegerea ideală pentru cei care vor să se bucure de delicioasele bucate de sărbători, fără remuşcări.

Cozonacul dietetic are mai puţine calorii decât cel tradiţional, este pufos şi are un gust uşor de ciocolată.

Pentru a pregăti reţeta de cozonac dietetic nu ai nevoie de experienţă în bucătărie, ci doar de atenţie şi răbdare.

Reţetă pas cu pas cozonac dietetic de Paşte, fără zahăr

Ingrediente cozonac dietetic de Paşte, fără zahăr

  • 500 g făină de tip 000;
  • 3 gălbenuşuri de ou;
  • 75 g de unt 82%;
  • 300 ml de lapte sau cât este nevoie pentru făină;
  • 25 g drojdie ( aceasta să fie în termen);
  • 1/4 linguri de sare;
  • 1/2 linguriţă coajă de lămâie.

Pentru umplutură cozonac dietetic de Paşte, fără zahăr

  • 1/2 nutella fără zahăr sau 100 de grame de cacao;
  • 200 g nuci măcinate.

Pentru decor cozonac dietetic de Paşte, fără zahăr

  • 1 gălbenuş de ou;
  • 1 lingură de fulgi de migdale.

Mod de preparare cozonac dietetic de Paşte, fără zahăr

Pentru început, încălzim laptele şi topim untul. Făina trebuie să fie cernută de trei ori, pentru ca rezultatul să fie unul perfect.

Peste făina cernută, se adaugă sarea, drojdia dizolvată în puţin lapte călduţ. Atenţie călduţ, nu fierbinte, altfel drojdia nu se mai activează. Adăugăm şi gălbenuşurile.

Amestecăm uşor cu mâna, apoi turnăm puţin câte puţin laptele călduţ, coaja de lămâie.

Frământăm totul, iar apoi vom adăuga puţin câte puţin din unt. Lăsăm apoi aluatul la dospit pentru 45-60 de minute.

Tava pe care o vom folosi în coacerea cozonacului o vom tapeta cu hârtie de copt.

După ce aluatul şi-a dublat volumul, acesta se va tăia în două părţi egale. Fiecare parte se va întinde dreptunghiular şi se va adăuga nutella şi nucile măcinate.

Fiecare foaie se împătureşte şi se lasă deoparte. Se împletesc cele două bucăţi de aluat şi se pun în formă. Se lasă la crescut pentru încă 20 de minute şi se va unge întregul aluat cu gălbenuş de ou.

Cozonacul se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius timp de 15 minute, apoi se reduce temperatura la 180-175 grade şi se mai lasă la copt 30-35 de minute.

Înainte de a scădea temperatura, punem şi o hârtie de copt deasupra pentru a evita rumenirea puternică. Poftă bună!

×
Subiecte în articol: cozonac dietetic
Parteneri
Ciolacu: "România se prăbușește dacă nu are acces la fondurile europene"
x close