Antena 3 CNN Life Culinar Trandafirata, rețeta care face furori printre gospodine. Cum se prepară băutura dulce și aromată din petale de trandafiri

Trandafirata, rețeta care face furori printre gospodine. Cum se prepară băutura dulce și aromată din petale de trandafiri

Trandafirata sau sucul de trandafiri este o băutură dulce și aromată, care nu ar trebui să lipsească de pe masă în perioada verii.

Trandafirata, rețeta care face furori printre gospodine. Cum se prepară băutura dulce și aromată din petale de trandafiri
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2024   •   17:30

Dulce și parfumată, trandafirata este o băutură cu un gust deosebit, pe care gospodinele o prepară în această perioadă.

Alături de socată, trandafirata te trimite imediat cu gândul la copilărie, având o aromă puternică și un gust unic.

Trandafirata se prepară foarte ușor și rapid, fără să fie nevoie de ingrediente complicate.

Secretul pentru ca această băutură să iasă delicioasă este reprezentat, bineînțeles, de trandafiri. 

Trandafirul de Damasc este cel mai potrivit pentru această rețetă, pentru că are un parfum intens, fiind soiul folosit și pentru dulceață.

Petalele de trandafiri trebuie să fie alese cu grijă. Acestea se spală sub jet de apă și se lasă la uscat, înainte de a fi folosite pentru a prepara băutura.

Cum se prepară trandafirata?

Ingrediente:

  • 350 g zahăr
  • 300 g petale de trandafiri 
  • felii de lămâie
  • zeama de la o lămâie
  • apă plată

Mod de preparare suc de trandafiri: Se spală trandafirii întregi, astfel încât petalele să rămână intacte. Se lasă trandafirii la uscat, pe un șervețel de bucătărie. Când s-au uscat complet, se desprind petalele. 

Se pun petalele într-un vas încăpător și se adaugă peste acestea două linguri de zahăr. Cu ajutorul mâinilor, se amestecă bine petalele cu zahărul, până când devin ușor transparente. 

Peste petale se pune jumătate din zeama stoarsă de la o lămâie, apoi se transferă totul într-un borcan de șase litri. Se adaugă restul de zahăr, zeama de lămâie rămasă și câteva felii subțiri de lămâie.

Se adaugă apă cât să acopere bine petalele și se amestecă. Se acoperă borcanul cu o farfurie și se lasă într-un loc însorit pentru trei zile. 

În acest timp, se amestecă bine cu o lingură de două ori pe zi, astfel încât petalele să-și elibereze culoarea și aroma.

La final, se strecoară sucul de trandafiri și se păstrează la frigider, putând fi diluat cu apă sau consumat ca atare.

×
Subiecte în articol: trandafirata reteta suc de trandafiri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close