Salt Bae, bucătarul turc care a uimit lumea şi a devenit un fenomen global datorită reţelelor sociale va deschide un restaurant şi la Milano. Bucătarul turc a devenit celebru prin modul cum sărează carnea lăsând sarea să cadă pe braţul acruit. Preţul fripturii sale celebre poate ajunge şi la 2.400 de euro, mai ales dacă este preparată în foiţă de aur.
@nusr_et Gold steak #saltbae #salt #saltlife ♬ orijinal ses - Nusr_et
Deschiderea restaurantului său de la Milano a fost catalogat de publicaţia italiană La Repubblica drept evenimentul anului. Celebrul bucătar a arătat în premieră pe contul său de Instagram cum arată restaurantul său Nusr-Et de la Milano care se află la parterul hotelului Casa Brera. Imaginile arată bucătăria şi interiorul localului cu pereți bej, în tonuri de maro și nuanţe roșiatice, precum scaunele.
Salt Bae, născut Nusret Gökçe, a devenit un fenomen global datorită gestului său teatral de a săra carnea alunecând-o pe braț, gest care a devenit viral şi a cucerit milioanele de urmăritori de pe reţelele sociale. Născut în suburbiile Istanbulului și crescut într-o familie săracă, a părăsit școala la 12 ani pentru a lucra într-o măcelărie. După ani de ucenicie și călătorii în Argentina și Statele Unite, și-a deschis primul restaurant în Istanbul în 2010.
@djidja._ Salt Bae ? @Nusr_et #fyp #viraltiktok #saltbae #mykonos #nusret #fypシ #foodtiktok ♬ original sound - Đ ? Đ ?
De acolo, ascensiunea sa a fost rapidă, iar astăzi administrează peste 30 de restaurante în întreaga lume, sub brandul Nusr-Et, cunoscut pentru cărnuri luxoase și preparate spectaculoase, precum friptura sa cu foiţă de aur. În septembrie 2025, îşi face debutul la Milano, la hotelul Casa Brera, publicându-şi sosirea pe străzile din centrul orașului pe Instagram, unde are peste 52 de milioane de urmăritori.