Antena 3 CNN Life Știinţă Probleme de sănătate, cauzate de jocurile video excesive: "Am observat un risc crescut de vătămare"

Probleme de sănătate, cauzate de jocurile video excesive: "Am observat un risc crescut de vătămare"

Jocurile video excesive pot cauza anumite probleme de sănătate, atrag atenția cercetătorii. Aceștia au analizat datele unui studiu cu participanți de pe trei continente.

Probleme de sănătate, cauzate de jocurile video excesive: "Am observat un risc crescut de vătămare"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    25 Mar 2024   •   10:54

Un nou studiu publicat în revista "Computers in Human Behavior" trage un semnal de alarmă cu privire la potențialele probleme de sănătate fizică asociate cu jocurile video excesive.

Cercetarea a constatat că sesiunile de jocuri video care depășesc trei ore consecutive sunt legate de o serie de probleme fizice, incluzând oboseala ochilor: 46,1% dintre participanți au raportat această problemă, dureri de mâini sau de încheieturi: 45,4% dintre participanți au raportat această problemă și dureri de spate sau de gât: 52,1% dintre participanți au raportat această problemă.

Studiul a inclus 955 de participanți din patru țări: Australia, Canada, SUA și Regatul Unit. 

Majoritatea participanților (80%) au jucat jocuri video zilnic, iar o parte semnificativă dintre ei s-au angajat în sesiuni prelungite săptămânal sau zilnic.

"Principala concluzie este că 3 ore de joc continuu de jocuri video pot fi suficiente pentru a crește riscul ca cineva să aibă simptome de vătămare fizică", a declarat autorul studiului Daniel Stjepanović, pentru PsyPost.

"Efectul jocului video asupra daunelor fizice este un domeniu care nu a avut parte de prea multă atenție din partea cercetării, așa că a fost surprinzător pentru noi faptul că am observat un risc crescut de vătămare la doar trei ore de joc continuu".

De asemenea, cei care aspiră la o carieră în jocurile video pot fi mai expuși riscului

Autorii studiului recunosc anumite limitări, precum faptul că studiul nu a inclus jucătorii ocazionali. Nu s-a ținut cont nici de alte activități care pot influența riscul de probleme fizice, cum ar fi o slujbă de birou care implică folosirea prelungită a calculatorului.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close