O planetă aflată la 855 de ani lumină faţă de Pământ, numită Wasp-121b, are condiţii extreme. Pe această planetă plouă cu rubine şi safire, iar norii sunt formaţi din metale vaporizate.
Bombele vor fi aruncate asupra Ucrainei în câteva minute după ce Vladimir Putin dă ordinul, a avertizat ministrul Forţelor Armate din Marea Britanie, James Heappey.
Gheaţa care s-a format în 2000 ani pe gheţarul South Col de pe Everest s-a topit în aproximativ 25 de ani, ceea ce înseamnă că s-a subţiat de aproximativ 80 de ori mai repede decât s-a format.
Microbii, descoperiți de o echipă de cercetători din Argentina, consumă deşeurile de combustibili fosili, creând astfel un sistem natural de curăţare a poluării provocate de motorina folosită ca sursă de electricitate şi de căldură în bazele de cercetări ştiinţifice din Antarctica.
Compania Everdrone a dezvoltat un sistem medical de urgenţă cu ajutorul dronelor. Primul pacient salvat a fost o persoană cu atac de cord în vârstă de 71 de ani.
Cercetătorii sud-coreeni au creat o mână robotică dotată cu un set de mişcări similare cu cele ale unui om. Mâna robotică poate îndeplini sarcini delicate, cum ar fi folosirea pensetei sau ţinerea unui ou.
Astronomii au fotografiat pentru prima dată ultimele momente din viața unei stele supergigante roșii. Aceasta a explodat și s-a transformat în supernovă.
Un studiu științific îşi propune lansarea de celule musculare umane în Spațiu ca parte a unui experiment pentru a descoperi cum pot fi ajutaţi oamenii să trăiască o viață mai lungă și mai sănătoasă.
Cercetătorii de la Yale au dezvoltat un nou medicament oral pentru diabetul de tip 1. În testele efectuate la șoareci, medicamentul nu numai că a ajustat rapid nivelurile de insulină, ci a restabilit și funcțiile metabolice și a inversat inflamația, deschizând o cale potențială de a preveni boala.
Telescopul NASA a descoperit prima planetă în exteriorul Căiii Lactee. Exopalenta, care are aproximativ dimensiunea lui Saturn a fost detectată la mai mult de 28 de milioane de ani lumină distanță de Pământ.
NASA a selectat recent o nouă misiune de explorare a unei zone necunoscute a sistemului solar: troienii lui Jupiter, o serie de asteroizi care călătoresc în tandem cu această planetă în jurul Soarelui.
Studiul, publicat în revista Royal Society Open Science, şi-a propus să stabilească dacă există o limită superioară a duratei de viaţă a oamenilor. Acesta a fost efectuat de HEC Business School din Montreal.
Echinocţiu de toamnă 2021. Pe 22 septembrie, la ora 22:21, se sărbătoreşte Echinocţiul de toamnă, atunci când ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.
Oamenii de ştiinţă susţin că explozia unui meteorit în urmă cu 3.700 de ani a distrus oraşul din Epoca Bronzului, Tall el-Hammam, despre care se presupune a fi oraşul biblic Sodoma.
Perseidele 2021. În noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori Perseide. Astfel, pe cer se vor observa mai multe stele căzătoare decât de obicei.
Cea mai spectaculoasă ploaie de stele, curentul de meteori Perseide, va putea fi urmărită în toată splendoarea sa, în noaptea de 12 spre 13 august. Fenomenul unic va putea fi urmărit cu ochiul liber, pe cerul României, ore în şir.
Vacanţa a început cu surprize interactive şi distractive pentru copiii înscrişi la atelierul de ştiinţă cu Sare şi Piper, la şcoala Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
NASA a avertizat că Pământul va avea, în zilele următoare, întâlniri relativ apropiate cu asteroizi. Prima dintre aceste roci va trece pe lângă Pământ pe 1 iunie.
Noi cercetări indică un nucleu ascuns în miezul solid al Pământului. Natura exactă a acestuia este un mister, dar poate fi legată de schimbările din structura fierului la temperaturi și presiuni extreme, informează Live Science.
Un bloc de gheaţă cu o suprafaţă de 1.270 kilometri pătraţi s-a desprins din Antarctica. Desprinderea a început prin fisuri, încă de acum 10 ani, iar cercetătorii spun că nu există nicio dovadă că schimbările climatice ar fi cauza.