Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Cîrîc, director ICA, despre scandalul puiului vopsit: "Nu ştiu şi nu am văzut un astfel de produs colorat ca ouăle de Paşte"

Alexandru Cîrîc, director ICA, despre scandalul puiului vopsit: "Nu ştiu şi nu am văzut un astfel de produs colorat ca ouăle de Paşte"

Scandalul puiului vopsit zguduie piaţa alimentară din ţară. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului anunţă controale drastice. De cealaltă parte, ANSVSA a transmis că sănătatea oamenilor nu este pusă în pericol, iar utilizarea unor coloranți este permisă atâta vreme cât aceștia sunt avizaţi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   14:23

Alexandru Cîrîc, director ICA, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre scandalului puiului vopsit şi a dat asigurări că pigmenţii naturali sunt substanţe naturale care nu fac rău.

"Trebuie, în primul rând, să liniştim un pic apele. Pigmenţii naturali sunt nişte substanţe naturale care nu fac rău. Avem pgmenţi naturali în tot ce este colorat, în morcov, în roşie. Avem tot felul de pigmenţi.

Aşadar, pigmentarea în mod natural a cărnii de pui nu este o problemă de siguranţă alimentară. trebuie însă să facem anumite diferenţe şi să vedem că acea carne este pigmentată în masă", a spus Alexandru Cîrîc, directorul Institutului de Cercetare Alimentară.

 "Nu ştiu şi nu am văzut un astfel de produs colorat ca ouăle de Paşte"

"Trebuie să avem pielea galbenă, trebuie să avem grăsimea uşor mai galbenă. Trebuie să avem şi fibra musculară uşor mai galbenă. Ceea ce s-a discutat zilele acestea... S-a discutat despre un pui galben la suprafaţă. Nu ştiu şi nu am văzut un astfel de produs colorat ca ouăle de Paşte.

Nu avem cunoştinţe şi nu avem ştiinţă să reprezinte acest lucru o problemă de siguranţă alimentară în acest moment. Iar cei care ne spun acest lucru sunt cu siguranţă cei de la autorităţi, ANSVSA", a mai spus Alexandru Cîrîc.

"Suntem astăzi la ediţia a 4-a a evenimentului Food You Trust, a căui temă, în acest an, este alimentul şi sănătatea. S-a potrivit foarte bine pe situaţia actuală. Discutăm aici despre siguranţa alimentară împreună cu autorităţile, despre autocontrolul producătorilor, procesatorilor, despre reguli pe care aceştia trebuie să le aplice în controlul alimentelor.

Discutăm, aşadar, despre sănătatea noastră", a mai precizat Alexandru Cîrîc, director ICA.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close