Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Finanțelor, prima reacție după ce ANAF a anunțat că vrea să știe toate datele despre românii care fac plăți cu cardul

Ministerul Finanțelor, prima reacție după ce ANAF a anunțat că vrea să știe toate datele despre românii care fac plăți cu cardul

Ministerul Finanțelor, prima reacție după ce ANAF a anunțat că vrea să știe toate datele despre românii care fac plăți cu cardul
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Iul 2016   •   09:15

UPDATE: Ministerul Finanțelor anunță, într-o primă reacție oficială privind modificare legislativă care ar aduce o intruziune majoră în viata cetățenilor, că împreună cu ANAF, ia in considerare să renunțe la unele dintre cererile care au declansat disputele, scrie hotnews.ro.

În răspunsul pentru HotNews.ro, Ministerul dă ca exemplu de informație pe care va renunța să o mai ceara de la magazine numărul cardului bancar al clientului care a plătit cu cardul.

______

ANAF se transformă în Big Brother. Fiscul vrea să primească fără mandat judecătoresc toate datele celor care cumpără cu cardul. Este vorba despre o propunere care apare într-un proiect de act normativ aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Fiscul mai vrea să primeasca date precum: ID-ul comerciantului, numărul și valoarea bonului fiscal, precum și data, ora și minutul emiterii bonului fiscal.

Prevederea apare într-una din Anexele unui proiect de Hotarare pentru modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgența a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003, document scos în dezbatere publica pe site-ul Ministerului de Finante în data de 12 iulie 2016.

Datele cerute de ANAF:

- ID terminal;
- ID comerciant;
- numarul bonului fiscal;
- valoarea bonului fiscal;
- data, ora si minutul emiterii bonului fiscal;
- institutia acceptanta;
- numarul cardului utilizat pentru efectuarea platii;
- cod autorizare plata;
- toate detaliile disponibile cu privire la identitatea detinatorului cardului.

 

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close