Antena 3 CNN Actualitate Antrenorul de origine română Ted Dumitru a murit la 76 de ani

Antrenorul de origine română Ted Dumitru a murit la 76 de ani

Antrenorul de origine română Ted Dumitru a murit la 76 de ani
Sursa foto: Foto: www.sport24.co.za
27 Mai 2016   •   12:12


Antrenorul de origine română Ted Dumitru, fost selecţioner al Africii de Sud, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 76 de ani, a anunţat Federaţia sud-africană de fotbal (SAFA) pe site-ul său oficial.

Ted Dumitru a suferit un atac de cord în timp ce se afla într-un centru comercial din Johannesburg, iar paramedicii au încercat fără succes să-l resusciteze, scrie Agerpres.

"Este o zi foarte, foarte tristă în istoria sportului nostru", a declarat preşedintele SAFA, Danny Joordan, care l-a caracterizat pe Ted Dumitru drept "un gigant al fotbalului sud-african", subliniind contribuţia importantă adusă de tehnicianul român la dezvoltarea fotbalului din această ţară.

Theodore "Ted" Dumitru, născut la Bucureşti pe 2 septembrie 1939, a avut o carieră scurtă de jucător, la Sportul Studenţesc, înteruptă prematur din cauza accidentărilor. El a debutat ca antrenor la Universitatea Craiova, în 1964, după care a mai pregătit selecţionata Under 23 a României (1967-1968), înainte de a pleca peste hotare. El a antrenat apoi echipe din Turcia şi Statele Unite şi Africa de Sud, ţară în care s-a şi stabilit ulterior şi în care şi-a câştigat supranumele de "Master Ted". Ted Dumitru a fost, de asemenea, selecţionerul Africii de Sud, Namibiei, Zambiei şi Swaziland.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close