Antena 3 CNN Actualitate Obstacolele majore care blochează construcția de autostrăzi în România | Patronul Producătorilor de Agregate Naturale: "Există riscul să fie târziu"

Obstacolele majore care blochează construcția de autostrăzi în România | Patronul Producătorilor de Agregate Naturale: "Există riscul să fie târziu"

Pericolul blocării construcției de autostrăzi din România a fost subiectul care s-a discutat astăzi la conferința România Inteligentă. Această situație poate duce la pierderea finanțărilor prin PNRR. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2024   •   18:56

Astăzi, în Senat, s-a discutat despre problema de bază care duce la imposibilitatea continuării lucrărilor la autostrăzile din Români, mai exact materia primă. 

"Primii pași au fost făcuți astăzi. Această reuniune care a avut loc la Senatul României a reușit să adune aproape toți actorii, atât instituțiile statului care au rol de reglementare, cât și principalii producători de agregate minerale.  

Am avut ocazia să ne spunem problemele, să vedem care sunt opiniile și de o parte și de alta, și sper ca de aici de unde am identificat problemele și propus soluții să mergem mai departe.

 Aceste propuneri trebuie să fie transformate în reglementări legislative, asta este speranța noastră. Și vrem ca aceste lucruri să nu se întâmple prea târziu pentru a exista acel risc.

Cea mai importantă problemă o reprezintă proceduri legislative. România are resurse, dar transformarea de la resursă până la rezervă exploatabilă care poate fi prelucrată presupune un traseu dificil, de lungă durată și există riscul să fie târziu pentru punerea în operă a acestei resurse", a declarat Ionel Ureche, Patronul Producătorilor de Agregate Naturale. 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close