Antena 3 CNN Actualitate Avocatul lui Cătălin Cherecheş, declaraţii de ultimă oră înainte de decizia instanţei: "Am o bănuială"

Avocatul lui Cătălin Cherecheş, declaraţii de ultimă oră înainte de decizia instanţei: "Am o bănuială"

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar putea să scape de condamnarea de 5 ani de închisoare, înainte să fie adus în România. Judecătorii Instanţei Supreme decid, astăzi, dacă acceptă sau nu cererea de strămutare a procesului prin care a fost condamnat. Avocatul lui Cătălin Cherecheş a făcut declaraţii de ultimă oră, înainte de intrarea în sala de judecată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2023   •   09:28

Solicitarea a fost făcută de avocatul lui Cătălin Cherecheș, după ce soacra lui a încercat să o mituiască pe judecatoarea din dosar.

"Vă promit că îl întreb pe domnul Cherecheş, în mod expres, ce l-a determinat să plece din ţară în data de 24 noiembrie şi promit că am să fac public în măsura în care dumnealui va dori să explice de ce a plecat.

Am o bănuială că probabil a crezut că nu va avea parte de o soluţie corectă, dată de un complet imparţial.

Astăzi este termen pentru soluţionarea cererii de strămutare. Este vorba de solicitarea formulată anterior datei de 24 noiembrie, dată la care s-a dat hotărârea definitivă la Curtea de Apel Cluj. Deci, nu este o cerere de strămutare făcută ulterior. Nici nu s-ar fi putut dacă deja hotărârea era definitivă.

Din motive administrative, probabil că termenul a fost fixat după finalizarea cauzei la Curtea de Apel Cluj. Curtea de Apel Cluj s-a grăbit să termine dosarul înainte de soluţionarea cererii de strămutare. Poate fi un semn de lipsă de imparţialitate pe care noi l-am invocat.

Din punct de vedere legal, Codul de procedură penală permite admiterea unei cereri de strămutare, chiar după rămânerea definitivă a unei hotărâri dată în apel şi chiar dacă hotărârea este de condamnare", a declarat Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheş.

 

 

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close