Antena 3 CNN Actualitate Balta Zătun din Galaţi, raiul pescarilor sportivi după noi investiţii din fonduri europene

Balta Zătun din Galaţi, raiul pescarilor sportivi după noi investiţii din fonduri europene

Balta Zătun, cel mai cunoscut complex de agrement din sudul Moldovei destinat pescuitului şi-a dublat suprafaţa. Noua zonă de agrement de la Balta Zătun, de lângă Galaţi, a fost extinsă cu încă 12.000 de metri pătraţi prin fonduri europene. Acolo au fost contruite alte 9 căsuțe mari, 3 foișoare de mari dimensiuni, noi pontoane de pescuit, dar şi locuri de joacă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2024   •   07:44

Aflată la circa 15 kilometri distanţă de oraş, zona de agrement Zătun a fost mereu o atracţie pentru turiştii care vor să-şi petreacă timpul liber în linişte, mai ales pentru pescarii sportivi. Noile investiţii extind însă zona de agrement, aşa că impătimiţii undiţei şi lansetei pot veni acum la Zătun cu familia.

"Avem 57 de pontoane cu două locuri fiecare, deci 114 locuri de pescuit. Avem 18 căsuţe, care sunt deschise publicului şi o capacitate de 300-400 de persoane. Taxa de acces în zona de agrement este de 15 lei de persoană, dar copiii au acces gratuit. Taxa de parcare pentru o maşină este de 10 lei. Căsuţa, pe noapte, este 95 de lei, iar taxa de pescuit este de 75 de lei", a declarat Alexandru Pâslaru, director Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat (SPADPP) Galaţi.

"Din punctul meu de vedere, oferă toate condiţiile pentru ca o familie sau un grup să petreacă timp, pentru teambuilding-uri sau alte evenimente", a precizat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Recent, Balta Zătun a fost repopulată cu patru tone de pește şi astfel a devenit locul perfect pentru pescuit.

Prin complexul de Agrement Balta Zătun, pescarii au cea mai apropiată bază de agrement de oraşul Galaţi. Pe cele 28 de hectare de apă se pot pescui diverse specii de pește, de la crap și caras până la știucă.

×
Subiecte în articol: Balta Zătun Galați
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close