Antena 3 CNN Actualitate Casa Poporului a fost reevaluată. Cât valorează acum cea mai cunoscută clădire din România

Casa Poporului a fost reevaluată. Cât valorează acum cea mai cunoscută clădire din România

Casa Poporului a fost reevaluată. Cât valorează acum cea mai cunoscută clădire din România
Sursa foto: Foto: flickr.com
13 Apr 2016   •   15:32

Casa Poporului și terenul aflat sub cea mai grea cladire din lume sunt evaluate la 9,3 miliarde de lei. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a făcut anunțul privind reevaluarea acestui imobil.

În şedinţa de guvern de azi a fost dezbătută o hotărâre referitoare la "actualizarea" valorii de inventar a Palatului Parlamentului, aflat în proprietatea Camerei Deputaţilor.

Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, terenul pe care se află Palatul Parlamentului, în suprafaţă de 31 de hectare, valorează 4,05 miliarde de lei. Clădirea, care are o suprafaţă desfăşurată de 219.744 mp, a fost evaluată la 5,26 miliarde.

Valoarea de peste 2 miliarde de euro transformă Casa Poporului în cea mai scumpă proprietate din Romania. Pentru această clădire, Camera Deputaților va trebui să plătească impozit către primăria de sector de care aparţine, respectiv Sectorul 5.

În februarie 2016, prşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că a început procesul de înscriere cadastrală a clădirii şi că familia arhitectei Anca Petrescu deţine drepturile de imagine asupra clădirii.

Valeriu Zgonea: Imaginea Casei Poporului aparține moştenitorilor arhitectei Anca Petrescu, nu statului român

”Imaginea Parlamentului a fost înregistrată și aparține unei persoane fizice și moștenitorilor săi pentru că statul român, în acest moment, are o problemă pe care nu a rezolvat-o de foarte mult timp. Dacă vrei să faci o fotografie cu Parlamentul României, atunci familia respectivă vă dă în judecată și trebuie să îi dați drepturi”, a spus Valeriu Zgonea.

”Se cer daune pentru ultimii trei ani”

”Acum am fost sesizat de către instituţie şi ni se cer daune pentru ultimii trei ani. Este o chestiune extrem de delicată şi complicată. Am început procesul prin care înregistrăm cadastral această construcţie a statului român“, a mai spus Valeriu Zgonea.

 

×
Subiecte în articol: casa poporului
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close